Nu, nu poti vedea lucrarea si nici nu poti afla cine ti-a corectat-o. Acele detalii sunt confidentiale dintr-un motiv destul de simple: la fel de bine cum tu esti "suparata" ca nu ai luat o nota suficient de mare la evaluarea nationala asa pot fi si eu suparat ca nu am luat o nota mare la bac, si daca aflu cine este profesorul sau profesoara respectiva ma pot duce la el sa-l joc in picioare (n-as face asa ceva, dar sa zicem ca s-ar intampla).
Deci nu, nu poti afla. Si stai linistita, doar pentru ca esti olimpica nu inseamna ca esti si foarte desteapta.
Lucrez de suficienti ani in calcualtoare si imi petrec zilele in fata calculatorului invatand si studiind o gramada de lucruri si totusi, in examenul la info de la liceu am luat "Avansat" care e ceva gen mediu, intre incepator si experimentat.
Nu am luat acea medie pentru ca cineva si-a batut joc de mine si nici pentru ca au aparut nu stiu ce probleme. Am luat acea nota pentru ca nu am fost pregatit pentru subiectele respective, nu lucrez in programele in care ei mi-au cerut sa lucrez si nici nu sunt interesat de asa ceva.
Deci, asa cum eu, care lucrez in asta de ani buni si ma pricep destul de bine nu am luat o nota mare la un examen care nu a fost deloc mare lucru, este posibil ca nici tu, o olimpica, sa fi luat o nota mica pentru ca nu te-ai priceput destul de bine la acel lucru.
"Olimpic" este doar un titlu acordat cuiva care participa la o olimpiada sau mai multe si care poate ia si niste note suficient de mari.
Daca esti "olimpic" nu inseamna ca esti si bun, inseamna ca ai luat niste teste care iti testeaza memoria, nu inseamna ca esti cine stie ce destept.
Daca m-as numii eu inginer in calculatoare doar pentru ca stiu sa fac o gramada chestii sau daca m-as numii designer web pentru ca stiu 2 limbaje de programare web, unu de mark-up si unul de stilizare nu inseamna ca sunt unul, si clar nu inseamna ca sunt bun.
Titlurile sunt date pentru ca pune oamenii intr-o categorie sociala diferita de a altor oameni.
E posibil sa fi facut greseli si de aia ai luat 8. Nu mi se pare o nota mica, in locul tau nu m-ar interesa, si as fi bucuros ca am luat nota aia la un examen da rahat.
Scuze pentru greselile gramaticale, am scris foarte repede.
Olimpica Olimpica, dar stii cum se zice, we are humans, chiar si un geniu mai greseste cateodata, deci eu nu cred ca ai fost nedreptatita, ci doar ca ai gresit. Poti face contestatie daca esti asa sigura pe tine, dar exista si riscul de a mai scadea din noua.
Pentru suma potrivita au scazut. Cum se face ca numai lucrarile noastre au fost corectate ani de zile cu cele de la Andrei saguna? Cauta pe net cat are media. Sa nu imi spui ca e coincidenta ca nu crede nici cel mai prost om asta. Am gresit exact 5 punctesi ele imi scad 1, 5 pentru ce? Pentru ca nu s-au spanzurat cand au avut ocazia.
Nota asta nu ma duce la Andrei saguna. Nu am medie nici de sociale. Cu 9, 3 nu intru la matematica niciodata. Chiar discutam cu profesoara de matematica si i-am zis si iei ce cred si a zis ca e posibil sa fi fost desigilate lucrarile pentru ca ea primise de la colega ei lucrarile desigilate lucru complet anormal.Toti dinaintea mea sa intre unde isi doresc pentru ca stiu cat invata si cat vor rezista in liceele bune. Profa mea a zis,, Cine a stabilit ca Andrei Saguna e cel mai bun din oras? Va luati dupa notele mari cu care se intra, dar Mesota si Moisil au profesori mai bine pregatiti,, da poate ca asa e dar altfel te simti cand esti la cel mai bun din oras. P.S.: probabil ca nu stii care sunt acele licee :Andrei Saguna-medie 9, 5, Mesota undeva la 9, 2 si Moisil aproximativ 9
8 la un examen la care pica basmul care are peste 10 trasaturi si pe care orice jegos roman le poate stii mi se pare extrem de putin. Da mi-a scazut 3 puncte pe scris, ok dar da-o dracu sa imi scada 6 pe compunere? Inseamna ca ori au terminat ieri facultatea ori sunt taranci din Moldova care nu au habar de romana.
Țărănci din Moldova?
Măi fetiță, imi imaginez că ești frustrată, dar la fel de bine cum ți-ar fi putut corecta aiurea o profesoară de română din Moldova, așa ți-ar fi putut corecta și una din iubita ta regiune.
Trecând peste faptul că ai dat dovadă de nesimțire, să îți dau un exemplu.
Tot la română, la capacitate, toți se așteptau ca cele mai mari note să le ia cei ce au făcut româna cu unul dintre cei mai cunoscuți și buni profesori din oraș. Surpriză, nici unul nu a atins pragul notei 9! Niciunul! Olimpici, așa cum erau câțiva dintre ei, nu au luat 9. Și examenul nu a fost așa complicat. Notele peste 9 au fost obținute de 2-3 elevi din clasa paralelă. Nu erau olimpici, iar la clasă preda o domnișoară de vreo 26 de ani, evident cu mai puțină experiență ca profesorul menționat mai sus, și supriză, mai era și MOLDOVEANCĂ!
Nu insinuez că nu e posibil să fie ceva putred la mijloc, dar nu e singura posibilitate.
Mai ales la compuneri, notarea nu prea poate fi obiectivă.
De ce? Pur și simplu ai nimerit un corector căruia nu i-a plăcut felul în care tu ai făcut acele compuneri. Nu i-au plăcut anumite lucruri, pe care poate tu la clasă le stăpâneai, și te-a depunctat. Contrazi tu omul și zii că e bine cum zici tu și nu cum zice el, nu ai cum.
Un profesor ți-a scăzut 6 puncte, altul poate îți scădea 3, altul poate deloc sau mai mult. Asta depinde și de corectorul de care ai avut parte.
Nu mai fi așa frustrată și încearcă să iei în considerare și faptul că poate ai greșit, poate puteai face mai bine.
Și pe viitor nu te mai lua de moldoveni sau de oricare altă nație de pe pământul ăsta, că nu dai dovadă de inteligență, domnișoara olimpică.
Baftă!
Un singur buton gresit si un intreg raspuns se sterge. Ok, a doua incercare, al doilea raspuns pe care-l scriu.
Daca asta e marea ta preocupare, ca nu poti ajunge la un liceu bun, hai sa-ti zic niste simple adevaruri pe care poate le sti sau nu, dar care sunt vitale pentru viitorul tau.
Sistemul nostru de invatamant, dupa cum sunt destul de sigur ca mare parte din absolventi ai acestui sistem considera, este unul dintre cele mai proaste vazute vreodata, fiind incapabil sa pregateasca un elev pentru viitor. Singurul lucru care te invata scoala este sa te supui regulilor, nimic mai mult.
Si tampeniile astea le auzi de la un timp care Luni da bac-ul. Acum, nu ma laud (niciodata nu am facut-o), dar consider ca am trecut prin liceu aproape ca prin branza, fara sa invat mare lucru. Daca se spune ca este nevoie sa inveti si sa te pregatesti constant pentru scoala si trebuie sa inveti mult si nu stiu ce, cum se face ca in ultimii 5 ani am luat numai note de 8 la limba romana, in orice, teste, ascultare orala si teze, fara sa invat absolut nimic?
Cum se face ca la orele de engelza dormeam si totusi aveam numai note de 9 si 10, si niciodata nu am deschis caietul?
Nu e pentru ca sunt vreun destept, ohooo, deloc, dimpotriva, sunt destul de praf pentru carsta mea, dar este pentru ca sistemul de invatamant este atat de jos, atat de slab si atat de prost incat orice idiot cu jumatate de creier poate sa-l treaca fara mare efort. Eu cel putin nu am depus nici un efort si nici nu mai depun, nu imi pasa daca iau sau nu bac-ul din moment ce o dimploma de 2 lei n-o sa-mi determine mie viitorul.
Acum, ca sa-ti explic cum sta treaba cu liceul ala bun si de ce ar fi mult mai bine pentru tine, mai ales pentru tine, sa te duci la unul mai putin bun, iti dau un exemplu personal, trait de mine.
In clasele 6-8, care ar fi determinat daca as intra sau nu la cel mai bun liceul din oras, am refuzat sa invat. Complet, am refuzat sa fiu atent la ore, am refuzat sa retin ceva, si ca si rezultat, nota mea de admitere a fost 7 sau 8 si ceva, nici nu stiu.
Foarte trist pentru mama, bucurie mare pentru mine, din moment ce ea m-ar fi obligat sa ma duc la ce mai bun liceu iar eu nu voiam asta. 90% din colegii mei s-au dus la cel mai bun liceu iar eu si cu inca 4-5 colegi am fost la al doilea liceu care era in oras.
Rezultatul? Profesorii, mare parte din ei, de la celelalt liceu, sunt doar persoane mediocre, care iau mita, care nu dau atentie la mare parte din ore si cu o pregatire nu tocmai... de un liceu bun, ca sa nu zic altfel.
Elevii de acolo sunt prost pregatiti, care nu au numai o educatie scolara infima, dar cu o educatie parinteasca asemanatoare. Tarani (si la propriu, si la figurat) care nu au auzit ce inseamna sa vorbesti corect, care asculta numai manele si care evident sunt de o prostie sociala desavarsita.
Asta este si motivul pentru care am refuzat sa ma duc la "cel mai bun liceu". Ce am gasit in schimb la mine? Profesori destul de ok (nu incredibili, dar bine pregatiti), o profesoara de romana care m-a facut sa retin ceea ce preda la ore, pentru ca preda foarte bine, si un program suficient de flexibil care-mi permitea sa ma dezvolt pe cont propriu.
Nu tin cu liceul meu sau cu al lor, imi este indiferent, din punctul meu de vedere daca s-ar darama ambele si s-ar construii acolo fabrici pentru crearea hartiei igienice, as fi fericit, dar tind sa cred ca am avut mai mult de castigat la liceul asta decat daca m-as fi dus la "cel mai bun".
Si inainte sa-ti dau un mic "sfat", pe care daca vrei, il asculti si daca nu, nu, iti dau rezultatul dupa astia 4 ani de liceu:
Eu - Nu ma intereseaza daca iau bac-ul, chiar deloc. Programul flexibil mi-a permis sa invat ceea ce am vrut de la bun inceput, sa invat design, felul in care se demareaza o afacere online, cum trebuie structurat un proiect online ca sa devina o afacere buna.
Am reusit, asa cum am zis, sa invat 2 limbaje de programarea, unu de mark-up si unul de stilizare si am reusit sa invat singur cum se poate face un site, si inca unul bun, atat de punct de vedere al design-ului cat si din punct de vedere al programarii.
Am avut timp sa ma pregatesc singur pentru viata de dupa liceu, sa citesc zilnic articole si carti care m-au educat mai mult decat ani intregi de liceu si am reusit sa-mi fac prieteni in domeniul asta, prieteni pe care nu i-as fi facut niciodata in liceu.
De asemenea am reusit sa imi mentin intacte (sau cel putin aproape intacte) cunostintele in limba Spaniola. Limba engleza am invatat-o in 3 luni, in vacanta de vara dinainte de clasa a 9-a, de aia nu am avut nevoie de lectiile de liceu.
Cei de la cel mai bun liceu din oras - Nu au un viitor stabil. Singura lor sansa este sa ia bac-ul cu note mari, evident, ca sa poata ajunge la o facultate buna, care, dupa ani de pregatire, o sa le ofere o diploma cu care nu pot face mare lucru.
Si-au petrecut zile intregi memorand texte imense care nu ii ajuta la nimic si pe care cel mai probabil acum le-au uitat. Nu stiu sa faca absolut nimic in afara de ce li s-a spus la scoala ca este bine sa faca si daca nu trece unul bac-ul, viata lui s-a dus pe apa sambetei, din moment ce nu poate face altceva.
Timpul petrecut facand altceva decat invatat a fost investit in petreceri, in piedut timpul, unele fete au ramas la multiple materii din cauza ca si-au pierdut timpul astfel, unele au ramas insarcinate si altele pur si simplu disperate ca nu mai stiu acum ce sa faca.
Au stat printre tampiti, au preluat comportamentul lor si inteligenta lor atat sociala cat si colectiva este inexistenta. Nu au un limbaj anume, daca vorbesc cu ei or sa foloseasca niste cuvinte complexe pe care fac pariu ca nu le inteleg, si le folosesc doar pentru a arata ca sunt ei inteligenti.
Vezi diferenta? Nu inventez, nu-mi dau parerea despre ceilalti de la "cel mai bun liceu" fara dovezi. Am vorbit cu unii, i-am intrebat pe altii. Ei nu stiu altceva decat ce s-a facut in scoala. Singura lor oportunitate de a face ceva in viata este sa ia bac-ul. Daca nu-l ia, acela o sa aiba mult de suferit.
Sfatul meu? Accepta acel liceu mai putin bun. Alege un orar mai flexibil, invata la materiile de care ai nevoie pentru bac si atat, la restul, doar sa treci. In timpul liber invata pentru ceea ce te pasioneaza.
Evident, ai si tu un vis. Petrece-ti 6-7 ore la scoala, 1-2 ore invatand si facand temele, si restul timpului, de cand termini tot cu scoala si pana te duci la somn invata si citeste tot ce poti despre visul tau. Tot ce e nevoie, ce inseamna, ce iti trebuie, de ce trebuie sa faci aia, de ce trebuie sa faci cealalta, si tot asa.
O sa te ajute de 100 de ori mai mult decat te ajuta scoala, o sa reusesti mult mai multe asa si, daca esti suficient de determinata pe ceea ce-ti place e posibil sa ai si job-ul visurilor tale.
Acum, daca vrei sa asculti sfaturile mele, bine, daca nu, este treaba ta, dar realizeaza ca trebuie sa alegi intre a-ti lasa viitorul in mainile unei institutii din care multi absolventi ajung in locuri deplorabile si care promite multe, dar face putin, si a-ti lasa viitorul in mainile tale, a-l preluca si a-ti asigura un trai decent din ce-ti place tie sa faci, nu din ce cred altii ca e bine sa faci.
Oricum ar fi, scuze pentru greselile gramaticale, evident esti o persoana care are capacitati intelectuale suficient de mari, si care a fost pacalita pana acum ca doar cu scoala poti face ceva.
E o minciuna. Eu unul sunt dovada vie ca dupa 12 ani de scoala, nu am reusit sa fac nimic cu ce am invatat acolo, si ca dupa doar un an de invatat ceea ce am vrut, am reusit sa am un venit lunar si sa-mi platesc tot ce era nevoie pentru terminarea liceului.
Si nu sunt singurul. Sunt pe TPU mult mai multe persoane de genul cu diferite povesti.
Si ce denota asta? Nu stiu sa corecteze. Cum dracu s anul fie ceva putred la mijloc cand sefa de promotie a luat 7? Gandesti ce spui? Copila aia a lesinat cand si-a vazut nota. Pentru suma potrivita aflii subiectul usor. Si meditatoarea mea de romana a avut acum cativa ani o eleva la scoala de nota 7, si asta da note chiar pe merit. La examen a luat 10 si a recunoscut ca stia ce subiect pica. Deci realizezi in ce tara traim? Sa-i mai zboare din invatamant ca prea termina pe banda rulanta facultatea de litere.
Înțelege că nu a dat teorie la examen!
O compunere poate fi interpretată și scrisă în mii de moduri, chiar dacă subeictul e același. Nu există un tipar anume.
Profesorul îți notează după barem coerența. felul în care scrii, câte trăsături ai, etc, dar restul ține de viziunea lui.
Româna nu e o știință exactă. Un profesor îți predă o demomstrație într-un fel, altul în alt fel. Fiecare pe care o consideră mai bună.
Asta nu înseamnă că nu știe el să predea.
Acum vrei să îmi zici că fiecare persoană care e dezamăgită de notele la examen ar trebui să învinovățească corectorii?
A luat 7, ok, de câte ori să repet că la compuneri nu poți fi foarte obiectiv?
Poate modul în care ați fost învățați să faceți respectivele compunerii nu a fost și pe placul corectorului și v-a scăzut.
E opinia lui, știe să corecteze și are motive, că de asta ți-a scăzut, nu de flori de măr.
Există și posibilitatea să fie ceva putred, dar nu lua doar asta în considerare! Nu poți accepta că poate ai greșit, că poate nu e vina corectorului?
Dacă 10000 de elevi au fost dezamăgiți de note nu înseamnă că tot atâția profesori au corectat aiurea sau au luat șpagă!
Pana am terminat de citit mi-am pierdut ideile.Da, poate ca asa e dar ce ma deranjeaza mai mult e ca cei prosti carora toti le spuneau mai mult de 8 nu iei au luat 9, 5. Cum sa nu iti vina sa iti tragi pumni. Visul meu contine ceva cu matematica, altfel eu sunt terminata altceva nu stiu sa fac.Sa fi avut numai 9 si 10 la engleza fara sa invat cred ca ma si imbatam.Asta depinde de la profesor la profesor, de la liceu la liceu.
Cum dracu sa nu fie teorie. Ori nu ai vazut subiectul ori nu stii ce inseamna teorie. Si basmul ce naiba e nu teorie? Sau te apuci si scrii ca idiotii Romaniei ca timpul si spatiul e cand vrea autorul, adica neuronul lor care s-a spanzurat de singuratate. Da demonstratile sunt la fel dar da-le dracu ca sunt aceleasi trasaturi chiar daca sunt formulate altfel. Daca e sa te gandesti sunt 4 puncte pe trasaturi, 2 pe continut, 2 numarul de randuri si 4 ilustrarea a doua trasaturi iar eu le-am ilustrat pe toate 4 deci unde e viziunea lor? Sefa de promotie e de la alta clasa cu profesor diferit iar ambii profesori predau in doua moduri absolut ouse. Acum o sa zici ca nici o metoda nu i-a placut corectorului.
TEORIE, e doar definiția basmului și trăsăturile lui.
Cum le argumentezi, cum formulezi frazele, totul ține de tine și se poate face în mai multe moduri!
Felul în care formulezi frazele alea face diferența.
În fine, profesorul tot profesor rămăne, tot își ia banii, tot merge la muncă. Tu rămâi cu frustrările tale.
Nu, depinde de fiecare elev, nu de profesor sau liceu.
Si crede-ma, nici matematica nu o inveti foarte bine la liceu, indiferent daca e foarte buna sau nu.
Exemplu? In clasele 1-4 adoram matematica. Imi placea, ma duceam la ore cu placere. Dupa 1-4, de fapt in clasa a 6-a cand m-am intors din strainate unde, la fel, imi placea matemtica, am revenit la scoala unde invatasem inainte, dar am dat de un alt profesor.
Rezultat? Detest matematica. Nu pot face un exercitiu la matematica, nu unul complex. Sunt la fel de bun la calcule, rad cand vad pe unul cum se chinuie la niste inmulturi, adunari scaderi sau impartiri si eu am rezultatul de mult in minte, dar la altceva? Sunt praf.
Si nu pentru ca nu mi-a placut matematica, si pentru ca am avut un profesor prost un generala. Apoi, am venit la liceu. Am dat de o profesoara de treaba, ce-i drept, rea, ca punea numai 10 (rea pentru ca nu prea invatau ceilalti nimic), dar care m-a facut iar sa-mi placa matematica. Ieseam la tabla de placere si acasa faceam temele cu cel mai mare drag.
A fost schimbata in clasa a 10-a si am dat de o scorpie. Acum? Detest iar matematica din adancul inimii, si reprezinta singurul meu "obstacol" la bac.
Iar legat de aia de care zici... nici nu-ti bate tu capul. Razi de ei, razi si amuza-te cat poti de mult. Am in clasa colegi care se cred cei mai destepti si care au luat medie mai mare ca mine si ma considera prosti.
Ce nu stiu ei e ca (si vorbesc serios) eu n-am invatat NIMIC anul asta si mi-a iesit o medie peste 8. Serios? Peste 8 si n-am invatat nimic? Si ii auzeam pe ei plangandu-se ca nu mai pot sa invete, sa stau toata ziua in casa invatand... cum sa nu rad?
Asa si la tine. De ce sa iti fie ciuda? Razi! Oameni penibili si prosti care au avut noroc cu un examen se cred foarte destepti si cred ca sunt cine stie ce genii. Eu in locul tau as murii de ras, nici nu m-as uita la ei.
Crede-ma, nu merita sa-ti bati capul cu ei, deloc, sunt niste oameni mediocrii care au avut noroc. Si daca vrei ceva legat de matematica, tot trebuie sa inveti pe cont propriu.
Apropo, legat de chestia cu matematica. De curand fac o pregatire cu un profesor de mate batran, in speranta ca-mi poate readuce dragostea pentru matematica. E greu, din moment de nu stiu 90% din formule, dar totusi, de la a ma uita la un exercitiu si nestiind nici macar ce inseamna la a fi capabil sa rezolv unul destul de greu? E ceva.
Si ce-i amuzant? Tipul e un geniu, are diplome peste diplome, a trecut universitatea de matematica cu nota 10 si a luat examenele cu 10, are pe diploma trecut un 10 al naibii de frumos. Cu ce s-a ocupat? A refuzat sa predea in univeristati si a pregatit elevi de liceu.
3 dintre elevele lui sunt profesoare la mine la liceu si altii sunt profesori de tot felul prin tara. Iar el nu a fost la cel mai bun liceu si nici la universitati.
Intelegi? Profesori buni nu se gasesc mereu la cele mai bune licee sau facultati sau orice. Acolo in mare parte sunt tampiti care au ajuns sa dea mita si care trec persoane numai pe mita, care sunt prost pregatiti si incapabili sa explice unui copil ce nu intelege ceva cum se face un lucru.
Exemplu simplu: profii de la "cel mai bun liceu"? Aud mereu ca tipa si injura elevii. Proful cu care fac pregatire si care nu a fost acolo? Sa mor de am vazut in viata mea om mai rabdator ca el.
Asta-i diferenta. Si cum am zis, stai tu linistita si nu-ti bate capul cu aia ce au note mari. Copii norocosi, atat. Nici nu te uita le ei, nu merita. Tu vezi-ti de visul tau si atat. Si apropo, ce anume cu matematica?
Si scuze iar pentru greselile gramaticale -.-
Profesoara insa nu am rabdare cu oamenii. Profa mea s-a facut profesoara de matematica pentru ca ii place sa scrie la tablă. Mie imi place foarte mult sa fac calcule, cei drept desenele de la geometrie sunt total in spatiu.a zis ca in toata cariera ei de 30 de ani nu a vazut copil ca mine destept si care sa refuze sa deseneze calumea.
In cazul asta se observa din start doua lucruri la tine: primul faptul ca esti inteligenta, ceea ce era destul de evident dar a doua, refuzul tau pentru ceva ce se considera normal la un profesor de matematica, sau la oricine care stie matematica, si anume capacitatea de a desena.
Daca iti place foarte mult sa faci calcule sunt o gramada de job-uri care au nevoie de oameni de genul. Ca si profesoara o sa fie nevoie si sa ai rabdare cu oamenii dar si sa repeti aceleasi calcule de o gramada de ori.
Evident, iti pot gasi o gramada de motive sa NU te faci profesor, dar daca e visul tau, il respect, plus ca e ceva destul de greu. Totusi, faptul ca vrei acest lucru nu te scuteste de "pericolul" ce te asteapta pe la scoala.
Sfatul meu ramane acelasi. Nu te axa numai pe scoala. Ce o sa inveti la liceu si in mare parte, ce o sa inveti la facultate, n-o sa te ajute sa evoluezi. Ce o sa te ajute, este investitul timpului in tine insuti.
Nu zic sa renunti la scoala sau ceva de genul, dar in loc sa te axezi pe ce se preda acolo, fa-ti un serviciu si incearca sa devii si mai buna. Invata ce se preda la liceu inainte sa ajungi acolo si dupa un timp sa-ti dai seama cat de penibile sunt si probleme de liceu, o sa vrei mai mult, apoi o sa inveti pentru facultate probabil cand inca o sa fi la liceu si o sa-ti dai seama ca si alea sunt prea plictisitoare.
Sistemul de invatamant n-o sa te ajute prea mult, asa ca incearca sa inveti cat de mult poti singura, si doar ce-i esential la scoala. Cine stie, poate o sa ajungi mare daca lucrezi pentru tine. Ca si mica "motivatie", orice persoana care a ajuns departe, si care a reusit sa schimbe lumea, a refuzat cu desavarsire sistemul de invatamant
! Eu cand trebuia sa desenez spuneam ca nu imi place iar profa,, Te-am intrebat daca iti place,, Nu inteleg ce imi yrebuie desen ca nu sunt la arhitectura
Eh, intrebarea asta o sa ti-o tot pui pe tot parcursul anilor de scoala. O sa te tot intrebi "Dar asta la ce-mi trebuie mie? Nici macar nu am nevoie de asa ceva pentru ce vreau sa fac!".
De asta sunt atat de revoltat impotriva sistemului de invatamant. Pe tot parcursul anilor de liceu si de facultate o sa iti pui intrebarea asta de 1000 de ori si o sa te enervezi mult mai mult decat crezi cand o sa fi nevoita sa inveti tone de chestii de care nu ai nevoie, in loc sa inveti lucruri care tin strict de matematica.
Nu e vina noastra ca asa e învățământul ci marilor alesi care vor sa ne faca un bine dar ei nu sunt in stare sa demonstreze o dreapta perpendiculara pe un plan
Sa ne faca un bine? Chiar crezi ca vrea cineva sa ne faca un bine? Sistemul asta de invatamant a fost inventat acum 200 de ani de catre Persi ca sa creezi muncitori capabili sa respecte ordine si sa stie sa taca atunci cand nu sunt intrebati.
Acelasi lucru vor sa faca si cu noi. Vor sa faca din noi niste persoane incapabile sa luam decizii, programate doar sa urmeze ordine, sa taca, si sa nu contesteze autoritatea celui ce se afla la catedra, sau, in cazul unui loc de munca, a sefului.
Nimic din sistemul asta nu e facut sa ne ajute. In loc sa fim educati sa invatam, suntem educati sa memoriam, si crede-ma ca memorarea nu este un mijloc bun de invatare.
Fiecare copil se pricepe la ceva anume si nu ar trebui obligat sa memoreze lucruri de care nu este interesat. Eu ma pricep la engleza si nu imi place matematica, dar totusi sunt obligat sa o invat, si imi distruge viata de elev. Tie iti place matematica dar nu-ti place engleza, dar totusi esti obligata sa o inveti, ceea ce-ti distruge si tie mare parte din viata de elev.
Nu iesim din scoala destepti. Iesim din scoala sclavi.
Nu se masoara-n nota da' eu am facut acum cativa ani de 10 la mate si am luat 8, 95.Nu se masoara-n note da' am avut cu undeva intre 0, 10-0, 15 mai putin decat media de admitere la bio-chimie.Si acum daca as afla care a corectat-o l-as bate pana l-as omori.
Astia prea isi bat joc de noi.Despre asta este vorba.A fost singura data cand mi-a pasat sa invat.Nici ca ma mai obosesc.Le urez sa se duca dracu'.La fel si celor care au facut sistemul asta tampit de corectare si nu poti nici sa-i dai in judecata pe cei care au corectat.
anonim_4396 întreabă: