Sa te gandesti ca ai suficient de mult timp sa te pregatesti daca incepi de acum. Lucreaza minim 3 ore pe zi si atunci te poti consola cu faptul ca ai facut tot ce-ai putut pe ziua respectiva. Eu asa procedez.
In primul rând trebuie sa fii constienta de importanta acestui examen, care nu doar ca iti arată la ce liceu te ai încadra, ci si viitorul tau.
Acum o sa-ti dau sfaturile care mi-au fost mie utile:
1. Organizează-ti timpul.
2. Invata din timp, chiar de la începutul anului.
3. Fii conștienta de abilitatile tale. Daca tu, pur si simplu, nu esti de nota 9-10, nu te aștepta sa o iei. Eu eram conștienta ca, oricât de ușor ar fi examenul, nu o sa iau 10 curat.
Prin pregatirea pentru examen.Esti inca in luna septembrie, pana in mai sau iunie cand se da examenul mai e mult si bine.Eu am dat anul asta Bacul si nu am avut emotii.Ce sa mai zic ca am terminat la seral si anul trecut.Nu cred ca la voi la 5-8 e chiar asa imposibil sa nu iei o nota buna la Romana si o nota de trecere la mate.Si invatatul se face cu cap, alternezi invatatul cu ceva placuta(eu ma jucam pe tableta sau mergeam la o bere).Iti organizezi timpul, sunt zile cand pur si simplu nu o sa ai chef, atunci faci altceva. Oricum la scoala o sa mai repetati iar profii se vor ocupa de voi.
Totul va trece de la sine, pe parcurs, te inteleg. si eu am dat examenul anul acesta si nu e nimic wow, daca esti pregatita te vei descurca. Multa bafta!
CordovanRaul întreabă: