| Myhay619 a întrebat:

Ziceti-mi si mie va rog unde s-a nascut Iisus Hristos, in ce an.Cand imi ziceti un va rog ziceti-mi mai explicit, si anul este 0 sau 1? Funda! Repede, plizz!

6 răspunsuri:
| angel74dm a răspuns:

Anul 4, mai exact.
Citez: "Conform tradiției, acceptată în general ca adevăr istoric, Isus s-a născut în jurul anului 4 î.e.n. și a murit în jur de 30 e.n., fiind martirizat prin răstignire. Evangheliile lui Matei și Luca, precum și Evanghelia după Toma menționează ca loc al nașterii orașul Bethleem Efrata"
http://ro.wikipedia.org/wiki/Isus_din_Nazaret

| Ibrahimovic a răspuns:

E greu de spus asta..in multe carti sau documente vei gasi anul 0 sau 1 sau 4 chiar...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iisus s-a nascut in anul 3760. Dupa calendarul ebraic care se considera a fi... de la inceputul lumii. Noi, crestinii am "resetat" calendarul si am reinceput numaratoarea cu anul nasterii lui Cristos.

| Hermaniona a răspuns:

Conform tradiției, acceptată în general ca adevăr istoric, Isus s-a născut în jurul anului 4 î.e.n. și a murit în jur de 30 e.n., fiind martirizat prin răstignire. Evangheliile lui Matei și Luca, precum și Evanghelia după Toma menționează ca loc al nașterii orașul Bethleem Efrata"
multi zic ca anul 0, dar nu e adevarat
in acesti ani s-a spus despre marele Mesia care va veni
funda?

| CryMy1 a răspuns:

Anul este 0. De asta se zice i.Hr sau d. Hr.

i.Hr. - inainte de Hristos (adica inainte sa se nasca);
d.Hr. - dupa Hristos (adica dupa ce s-a nascut).

| Alle982 a răspuns:

Buna! in anul 0, in nazaret...
ps. nu stiu prea multe despre religie da am intrebat pe cineva care sigur stie deci sigur asta e raspunsul
Fundita? big grin

Întrebări similare