Care* este mai grea...
Daca nu esti la profil de stiinte-sociale mai usoara este psihologia.
Vei invata despre diferite aspecte importante ale psihicului uman (lucruri generale). Cateva dintre temele pe care mi le amintesc: Personalitate, Memorie, Vointa, Individ, etc. Ti se explica ce inseamna fiecare, ce rol are, cum poti citi un om dupa aceste repere etc.
Daca o gandesti in exemple din viata de zi cu zi, psihologia e foarte usoara, o intelegi repede (nu trebuie sa o inveti pe de rost) si chiar te poate ajuta.
In schimb, daca esti la stiinte-sociale, o vei face mai aprofundat. Asta presupune intr-adevar o serie de termeni, definitii etc mai grele ce necesita a fi invatate.
Mie nu mi-a placut deloc psihologia ( am fost stiinte sociale, asa ca am dat teza, lucrari peste lucrari, eseuri in care sa combin latura teoretica a psihologiei cu realitatea ). Logica era mult mai usoara, important era sa intelegi niste aplicatii, nu sa inveti pe de rost niste definitii. Personal, dintre toate materiile socio-umane care le-am facut cea mai usoara si frumoasa mi s-a parut filosofia. Dar depinde de fiecare. Am avut colege carora le-a placut psihologia, una a dat si la facultate... In general, e cam multa "toceala" la psihologie, normal ca trebuie sa o si intelegi, pentru ca o sa inveti si psihologie practica.
Amandoua sunt la fel de usoare daca iti plac stiintele sociale. E foarte frumos sa cunosti partea misterioasa a unei persoane cu ajutorul psihologiei dar e foarte frumos sa gandesti logi niste aspecte ale vietii. Aici depinde de tine.
Dupa parerea mea este mai grea psihologia ( sunt stiinte sociale-deci am dat si teza). Acum depinde. la psihologie trebuie sa inveti pe de rost. multa teorie :-s. Bafta in noul an scolar :*
Eu am fost a 10-a si anul asta trec a 11-a dar oricum, mie mi s-a parut de n ori mai grea psihologia :S
Pentru ca e despre descoperirea comportamentelor si chestii de astea. Oricum mie nu imi place deloc
Curiosul999 întreabă: