| Natty123 a întrebat:

Bunăă. Sunt în clasa a 8-a iar când termin aş vrea să optez pentru mate-info ( Infoel)... Dar faza e că cu matematica nu mă am foarte bine dar chiar vreau să merg acolo şi am auzit pe multă lume spunând că e "exagerat de greu" sau că "dacă nu şti mate la perfecţie sau cel puţin foarte bine" n-ai ce căuta acolo...Şi alte persoane îmi spuneau că e bine, că e fain, uşor şi d'astea. Şi acum nu ştiu ce să fac şi ce să cred, dacă chiar e aşa naşpa şi greu nu vreau nici să mă duc acolo şi să mă uit la tablă ca "boul la poarta nouă". Dar într-un fel nu cred că e aşa de greu. Nu ştiu, no?

Mă puteţi ajuta cu nişte sfaturi, imformaţii, păreri? Orice.

Mulţumesc.

1 răspuns:
| LaLaura a răspuns:

Crede-ma ca daca nu te impaci cu matematica, nu prea ai ce cauta acolo. La mate - info se face matematica m1, care este cea mai grea din programa de liceu, plus ca o sa dai matematica si la bac, si nu e atat de usora cum crezi.
Cei care spun ca e usor, stiu matematica, se pricep, o inteleg, si e logic sa le se para usor. Inafara de matematica, faci infomatica la nivel avansat, programe, care necesita si mai multa matematica.
Eu am fost la profil tehnic, si am facut matematica m2, in clasa a 9-a era sa raman corigenta, si crede-ma ca am mancat matematica pe paine, cand stiam ca trebuie sa fiu ascultata la tabla, tremuram toata, dar apoi mi-am revenit, am invatat toate formulele pe derost ( cred ca erau vreo 40) si am invatat cum se le aplic, si asa m-a ajutat mult, dar cand am scapat de liceu, nu mi-a mai trebuit matematica, m-am dus la drept, unde nu are pic de matematica.