Uman-human studies- ar intra aici, istorie, stiinte sociale, arte ( muzica si arhitectura, desen design interior etc ), limbi ( filologie ) eu iti recomand un liceu de arta pe arhitectura daca nu reusesti sa intri incearca la filologie, dar daca termini liceul de arta pe arhitectura poti ajunge arhitecta ( daca urmezi o facultate ), trebuie doar putin talent la desen, in rest cu filologia nu faci nimic, poti ajunge profesoara ( dar e concurenta teribila ), am o groaza de colegi de facultate care au terminat filologia si vor sa se faca soferi de TIR sau te miri ce alte prostii... singura ta sansa sunt artele sau un liceu de matematica pe real informatica. La arte e foarte frumos pentru ca iti folosesti imaginatia si poti castiga foarte mult daca pui pasiune in ceea ce faci vei devenii cea mai buna. In fine oricum vad ca e un haos total in invatamant, profesorii ar trebui sa va indrume catre un liceu cu viitor, parintii poate nu stiu, poate ai avut parinti muncitori care habar nu au ce inseamna un liceu si o facultate buna, poate ei au ales alt drum in viata dar nu era la fel de bun ca drumul care il poti urma.
Eu am terminat liceul de arte pe vioara, am facut vioara de 12 ani, am fost foarte bun am primit premii, si inca sunt f. bun. Vreau sa iti spun altceva : varul meu a terminat liceul de arta pe arhitectura, a intrat la facultate si acum e arhitect, castiga mii de euro la un proiect de casa, si la mine cu vioara sti ce iti spun, ca sunt doar minciuni povestile alea ca iti trebuie talent, trebuie doar sa muncesti si vei fi cea mai buna, la arhitectura si desen este chiar mai usor decat la instrument, dar trebuie sa continui studiile cu o facultate, in orice caz cu filologia nu faci nimic, nu ai viitor, uitete la profesorii tai de limbi si afla ca ei castiga 200 de euro pe luna o suma mizerabila... iti doresc succes
Uman este profilul si Filologie este specialitatea Liceului.
Eu sunt la filologie.
Pana in clasa a 10-a faci orele normale care le faceai in generala.
Ce pot sa-ti spun, la filologie faci multa Latina, care este exagerat de grea.
Din clasa a 11-a numai faci Biologie, chimie, fizica, matematica. faci doar Stiinte Care le include pe toate.
Teze dai la Romana, geografie sau istorie, latina si engleza.
La bac dai Romana istorie Si ai de ales dintre geografie filozofie economie sociologie.
O sa mai faci sociologie, economie, logica, psihologie, istoria comunismului, filozofie.
Daca mai ai intrebari despre acest profil. Poti sa-mi dai mesaj. sau sa scrii aici.
sper ca te-am ajutat.
P.S. Profilul de filologie este pentru cei care "fug" de matematica.
Limbi straine, istorie, geografie...si mai ales limba si literatura romana! depinde de tine ce alegi! in general se practica toate materiile care NU au legatura cu matematica informatica fizica chimia si biologia
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri! Aici nu pot da funda pentru ca toate sunt bune! va multumesc mult de tot, si sper ca voi intra la un liceu bun, ma gandeam la COLEGIUL ECONOMIC VIRGIL MADGEARU ce parere aveti?
CristinaTina-nici mie nu imi place mate o urasc am mai auzit la prietenele mele ca au intrat la filologie acolo as vrea sa intru si eu multumesc!
Matematica e foarte interesanta si foarte frumoasa. Nici mie nu-mi place dar cand am vazut cad de chinuiti sunt aia de la filo am zis sa dau la real. Recomand realul pentru cei isteti; filo pentru cei ce le place psihologia, etc.
Hey pai in primul rand Uman si Filologie e una si aceeasi ghestie
.
Bun pai sa vedem deci profilul Real.se ocupa cu matematica biologia chimie...adica se axeaza mult pe materiile cu cifre
In schimp Filologia se ocupa cu romana,istoria si limbile straine adica se axeaza pe litere.
Ca sa intelegiLa real (mate-info) Se face multa matematica,chimie,fizica,biologie si informatica(Bine poti opta si pentru mate-info intensiv engleza/spaniola/franceza/germana sau de ce nu bilingv)
Iar la filologie se face Romana, istorie, logica si limbi straine. de asemenea poti opta pentru filologie intensiv engleza/spaniola/franceza/germana ...sau bilingv
Eu sunt la Filologie bilingv spaniola si pot sa spun ce e foarte marfa...adica na mie una nu imi place matematica chiar deloc.si de asta am ales filo:d. Am pe saptamana 4 ore de romana, 2 de logica, 2 istorie.1 chimie, 2mate, 2fizica,2 tic(unde ne jucam pe calculator-dar asta faci doar la filo.la mate faci altceva
), 2 geografie etc.in schimb fac 6 de spaniola:d(ptc sunt la bilingv)dar la mate info e groaznic...4 ore mate, 4 de romana, 3 fizica 3 chimie et
Uman iti distruge creieru la liceu, dar si dupa liceu daca faci facultate, iar umanu, nu este asa greu la liceu, dar devine ceva mai greu, daca contunui la facultate.
Nu prea cred) eu sunt la ''uman'' si crede-ma ca nu imi distruge creierul. si la uman intra persoanele hotarate, care stiu ce vor sa faca in viitor nu ca toate persoanele care aleg mate-info(chiar daca nu vor)numai ptc au mai multe facultati de ales:*. Mi se pare patetic sa vorbesti despre ceva ce nici macar nu stii>
Poi depinde ce inclinatii ai daca iti place matematica fizica chimia etc. poti alege un profil real iar de aici poti alege tehnic spreexemplu eu asa am profilul la liceu daca iti place romana engleza iti recomand filologia sau stiinte ale naturi! sper ca ti-am fost de ajutor:*
Uman sau filologie e tot c.am acelasi lucru...din profilul uman fac parte 2 clase cea de filologie si cea de stiinte sociale, iar din profilul real fac parte clasele de mate info.eu te sfatuiesc sa te duci la filologie pentru ca atunci cand vei da bacul o sa fie mult mai usor decat la mate info, iti spun asta pentru ca eu am terminat filologia.