| LalaMarye a întrebat:

Heii TPU, sunt putin indecisa... am intrat pe profilul Stiinte ale naturii, bine, a fost prima optiune, dar, dupa aproximativ o luna de scoala, imi dau seama ca locul meu, totusi, nu e aici si as vrea sa ma mut pe Stiinte sociale. Vreau sa stiu... E greu acest profil (unii imi spun ca da, altii ca nu)? Si, ca sa ma mut ce demersuri se fac? Se poate doar la sfarsitul semestrului?
Multumesc! happy

7 răspunsuri:
| silvia94 a răspuns:

Buna
Parerea mea este urmatoarea daca tu pana la sfarsitul semestrului ( doar atunci te poti transfera ) nu te poti acomoda, cel mai bine este sa mergi sa in alta parte la alt profil, ai de unde alege poti merge pe stiinle sociale unde faci multa romana, engleza si geografie aaa..si istorie, e super lejer acest profil, sau poti alege filologie dar.un mare dar, acolo faci latina (mie nu mi-a placut niciodata e urata) dar tie poate iti place...sau mate info, tu trebuie doar sa stai un pic si sa te gandesti.
Ca sa te transferi la sfarsitul semestrului iti trebuie media incheiata si dupa te transferi linistita, cel mai bine sa ai si o medie marisoara ca sa dea bine la noul profil adica na la profesori ca de obicei acestia cred ca te transferi ca nu faci fata in partea cealalta.
Mult succes si sa imi scrii ce decizie ai luat.
Sper ca te-am ajutat.

| LalaMarye explică (pentru silvia94):

Stiintele sociale m-ar incanta, pentru ca la mate-info sunt cam aceleasi materii ca la stiinte ale naturii, iar la filologie... limbile straine ma cam trag in jos big grin bine, la orice profil cred ca-ti trebuie limbi straine, dar la filologie iti trebuie acel test de limba si romana... la fel, pe orice profil ai fi, tot dai bac-ul happy

| silvia94 a răspuns (pentru LalaMarye):

Si eu tot stiinte sociale am terminat dar pot spune ca altceva nu mi-a placut.
Romana, istoria, geografia imi plac si mi-au placut f mult...pentru asta am luat si nota mare la bac..nu am invatat din obligatie ci din placere.
si daca prima limba a ta este franceza nu esti obligata sa dai la franceza...la mine prima limba a fost engleza si eu am dat la franceza bacul

| spike625 a răspuns:

Din cate stiu te poti muta la sfarsitul semestrului happy Cat despre profil iti pot spune ca e unul mult mai lejer dar trebuie sa iti placa materii ca romana, istoria, geografia, limbile straine. Sper ca ti-am fost de folos!

| tabby66 a răspuns:

Nu stiu sa-ti spun prea multe despre transfer, in schimb iti pot spune multe despre profil deoarece si eu sunt tot la Stiinte Sociale.E cel mai super profil.Altereaza intre Filo si Mate.Dar e mai mult asemanator cu filo singura diferenta e ca dupa a 10a la filo nu se mai face mate dar la ss nu se mai face latina(si alte materii cum ar fi chimia,fizica,biologia)Dai BAC la Romana,Engleza,Istorie si la alegere intre Psiho, Logica, Mate, Sociologie, Economie(daca nu ma-nsel) si Filozofie.Nah,daca mai ai nelamuriri intreaba-ma

| LalaMarye explică (pentru tabby66):

Daca eu am prima limba franceza, dau bac-ul la franceza, nu?

| tabby66 a răspuns (pentru LalaMarye):

Aici nici eu nu stiu sigur.Dar am impresia ca da, daca e prima limba vei da la franceza