| Meowww a întrebat:

Heii! Voi ce metode de invatat lectiile aveti? Si cum faceti sa nu va distraga ce e in jur? big grin
Funda.

Răspuns Câştigător
| Tania25 a răspuns:

Buna!
Sa incepem cu inceputul.
De exemplu eu din clasa I m-am ghidat dupa urmatorul lucru, munca I si joaca a II, tot timpul am ales sa pun pe prim plan scoala si apoi alte chestii, adica in fiecare zi intii imi fac temele, intii invat ceia ce am de invatat pentru a doua zi si mai apoi ma joc, ies cu o prietena, ma relaxez sau citesc ceva.
Intotdeauna incerc sa incep temele fie cu matematica, sau cu un eseu mai complex, in fine, cu tema care mi-ar lua cel mai mult timp, care este cea mai neplacuta si cea mai greu de facut.
Acesta este un truc pe care foarte multi oameni care te invata cum sa fii mai eficient si cum sa ai succes il ofera clientilor lor si anume: "Organizeaze-ti ziua astfel in cit cea mai neplacuta si cea mai dificila sarcina din ziua respectiva sa fie prima de care te ocupi."
Astfel restul vor parea floare la ureche si tu vei fi mult mai productiv.
Un alt lucru care ma ajuta pe mine este ca atunci cind ma intorc de la scoala, dupa 6, 7 ore de studiu fac ceva care sa am deconecteze, sa simt ca s-a terminat o parte a zilei si ca incepe o noua parte a zilei in care am teme de facut, pentru mine acest lucru este somnul.
Cam asta e tot, sper ca am fost destul de explicita si ca cine stie poate cuiva ii pare destul de ok modul meu de organizare si chiar il ia ca pe un exemplu!
Mersi si numai bine happy

7 răspunsuri:
| Th3AbSinTh3 a răspuns:

Cam greu sa nu imi distraga atentia ceva, dar de obicei imi fac o mica schema cu ideile principale si cand o citesc fac si niste comentarii care dezvolta acele idei sau de exemplu la istorie citesc pur si simplu odata lectia, o repet odata si gata, ma ajuta foarte mult anii, ma leg de ei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu de obicei invatam pe muzica care ma relaxa si ma ajuta sa ma concentrez!

| rememberme24 a răspuns:

Pai,in primul rand,inchid orice sursa care m-ar deranja din invatat(televizor,telefon,calculator).
Apoi,incep sa imi fac lectiile la materiile la care am mai mult de scris si las materiile unde am de invatat lectii mai lungi pentru final(istorie,geografie, biologie). Dupa ce termin de scris, ma apuc de invatat:citesc fiecare lectie din caiet de doua-trei ori si gata. Uneori, adorm gandindu-ma la ceea ce am citit si a doua zi ma trezesc ca stiu acele lucruri pe de rost, fara sa fi tocit deloc happy

| RobertKilleur a răspuns:

Inchide orice sursa de curent(televizor, laptop, telefon, etc)si gandeste-te numai la tema respectiva.Eu de obicei asta fac si nu ma distrage nimic.Bafta!

| RocketStarStar92 a răspuns:

Deconecteaza-te din mediul online, cu asta ar trebui sa incepi. Fiecare persoana are un mod diferit de a se concentra. Unii au nevoie de miscare, sa se plimbe in timp ce citesc, altii au nevoie sa repete cu voce tare. Eu, de exemplu, invat scriind sau desenand orice fel de schema care sa imi creeze un liant cu subiectul lectiei. Depinde ce fel de memorie ai: auditiva sau fotografica. Incearca doar sa manifesti un oarecare interes fata de subiect si poate te va captiva. Bafta!

| valeryan4 a răspuns:

Eu invat si cu Pc-ul aprins dar ca sa inveti foate bine o lectie ai nevoie de 2 zile opinia mea personala. Prima data citesti tot textul si iti imaginezi in gand cum functioneaza apoi faci o pauza de 2-3 minute apoi din nou si incerci sa repeti si fara sa te uiti pe text gandindute la acel lucru nu este nevoie sa te fortezi prea tare dupa ce ai prins ideea despre ce este vorba mai repeti odata a doua zi si asta e.

| 123ClaudiuTuleu123 a răspuns:

Eu de obicei invat noaptea pentru ca retin mai bine totul si dimineata le repet. Ma duc in camera inchis usa si televizorul si ma apuc de citit si nu a distrage nimic happy