Din auzite de la prieteni, elevi ai acelor licee şi chiar profesori care au predat acolo :
În Caragiale dacă nu faci pregătiri, nu rezişti oricât ai fi de dotat, iar profesorii lucrează doar cu elevi care au ceva de oferit!
În Mihai Viteazu, sunt anturaje rele, nu te lua după prieteni!
Să numai vorbim că aceste licee sunt licee pentru copii de bani gata! Majoritatea sunt cu nasul pe sus!
Eu învăţ în Nichita... e super. O altă opţiune ar fi şi Cuza.
Şi ca ultimă frază, de ce să te bazezi pe prieteni? Sunt în liceu cu mulţi prieteni/cunoscuţi chiar şi cu o verişoară. Doar ne salutăm pe holuri, nici nu stam împreună, nici nu vorbim prea mult, aşa că ce rost are să te duci după prieteni? Oricum în liceu vei întâlni lume multă...
Du-te la liceul care il vrei si orienteazate dupa meseria care iti place nu dupa prieteni
Nu-ti face probleme legate de liceu de acum. Am colege(foste) care si-au schimbat parerea pe ultima suta de metri. Pe parcusul clasei a 8-a iti vei schimba radical parerea. La ed. tehnologica se studiaza un mod strict legat de profesii si meserii, la care te poti informa mai mult.
Un mic sfat: Nu conteaza chiar atat de mult liceul, ci anturajul. Daca inveti, o poti face si intr-unul slab.
Stai sa termini cls 8.asa am zis si eu ca intru la liceele astea, ca aveam media generala 5-8 9, 60, dar am luat nota mica la testele la mate...si acum am 8, 70 si nu mai intru. asa ca mai ai timp sa te gandesti si vei ce faci!
ps:la Caragiale s-a intrat anul trecut cu:
mate-info(eng)-9, 72
mate-info(franceza)-7, 51
mate-info-9, 36
stiintele naturii-9, 08
filologie-9, 06
filologie(engleza)-9, 37
la Mihai Viteazu s-a intrat anul trecut cu:
mate-info(eng)-9, 40
mate-info(franceza)-8, 99
mate-info(germana)-6, 71
mate-info-9, 31
stiintele naturii-9, 01
filologie-8, 94
filologie(eng)-8, 99
stiinte sociale-9, 02
Fundita? plss
La caragiale se intra cu medii mari, peste 9.40.intri destept si iesi prost.ca nu inveti nimic, iei note pe prestigiul liceului.de cuza n-ai auzit? ca e mai bun ca amandoua.
Bombonico, ai idee ce e caragiale? cum sa se intre cu media peste sapte? se intra cu peste 9.40.habar n-ai ce vorbesti.cu 7 intri la profesionala, oriunde vrei.la licee se intra cu peste 8.