Am primit bursa de merit aproape tot liceul. La mine in liceu trebuia peste 9, 84 ( cand eram intr-a noua ), iar cand am ajuns intr-a doisprezecea trebuia sa avem peste 9, 94. Cred ca depinde si de liceu, nu e o regula ca daca ai peste o anumita medie primesti bursa.
Hello
Bursele care se dau sunt :
1. Bursa de merit - pentru rezultatele excelente obtinute la invatatura.inca se da acesta bursa.ca sa poti lua bursa de merit trebuie sa ai o medie foarte buna.in general se iau mediile pe fiecare clasa in ordine crescatoare.pana la un anumit numar de elevi.
2. Bursa sociala(bani de liceu) - aceasta se da in cazul in care situtia finanaciara a familiei este precara.venitul pe cap de familie(adica pe fiecare membru al familie) nu trebuie sa depaseasca 140 ron.ca sa te poti incadra in acest program 'bani de liceu". asta a fost ultima data cand am luat eu.acum ca sa fii si mai sigur/a vei intreba vei intreba la liceul respectiv. sectia "Contabilitate" si acolo te vor lamuri si ce acte iti sunt necesare.
Mai tarziu cand te vei duce la o facultate.si daca alegi sa studiezi in strainatate.desigur ca trebuie sa stii o limba la nivel international( engleza, franceza, germana).ai posibilitatea de a lua iarasi bursa.dar.tot conform acestui criteriu.si anume rezultate cat mai bune.
Deasemenea poti lua si bursa de la Dinu Patriciu insa.daca optezi pentru ea numai poti lua bursa sociala(bani de liceu). insa iti ofara un avantaj mai amre cea de la Dinu Ptriciu. uite sit-ul unde te poti inscrie.https://www.fundatiadinupatriciu.ro/
Dai la sectiunea "Inventeaza-ti viitorul" si urmezi pasii care scrie acolo.si citesi mai intai si aplicarea regulamentului.
Cam aceasta este treaba cu bursele...si spor la invatatura
Toate cele bune!
Din cate stiu eu nu, decat ca ai anumite avantaje, adica poti sa pleci pe nu stiu unde cu scoala sau ai prioritate la anumite activitati.
La mine la liceu, s-au dat burse de merit pe sem 1, deci presupun ca se mai dau! Insa au luat bursa toti cei care au avut peste 9.5 si care au fost cat de cat disciplinati, nu toti cocalarii!
Ma rog, oricum nici nu sunt foooarte multi bani incat sa te spetesti invatand tot anul! Dupa mine oricum notele si nici bursa lor nu conteaza, doar se pierd in cativa ani! Invata necesarul si pentru tine!
Parerea mea!
Dah, se da paine la elevi si acum la liceu
aveam niste derbedei care primeau bursa, era trebuie de absente nu de note / la noi, acum nu stiu la tine
Daca te referi la bursa in strainatate,nu stiu.
Dar daca te referi la bursa normala, aceasta nu se da in functie de nota, ci de conditiile financiare.
De fapt si de drept.
bursa scolara se acorda in felul urmator.
primesti bursa daca te numeri printre cei 3 din liceu care au cele mai mari medii [neaparat peste 9.5]
primesti bursa daca venitul pentru fiecare membru din familie nu depaseste 300 ron pe luna
bursa pentru strainatate nu exista la nivelul de liceu.
sper ca ti am fost de folos.
Lara
Buna eu de exemplu iau o bursa privata de la dinu patriciu sectia inventeaza-ti viitorul si conditiile sunt sa ai media peste 9 si venitul pe membru de familie sa nu depaseasca 400 de ron.Cauta pe google fundatia dinu patriciu si ai colo toate informatiile.