Inveti o lectie cap coada si o rogi pe profesoara ta sa te asculte ca sa-ti meresti nota si mai bine ar fi sa te lase sa dai o lucrare, dar ar fi mai bine sa vorbesti cu ea inainte sa inceapa ora. Incearca sa fii covingator.
Dar ea face asa: daca raspunzi de obicei la ora, daca stii si din lectiile din urma si daca stii lectia de zi perfect, iti pune 10. Daca stii doar lectia de zi, iti pune 7 (sau daca e ea in toane bune, 8)
Daca te intreaba si din lectiile din urma e putin mai complicat.
Eu te sfatuiesc sa inveti lectiile si nu ma refer sa le tocesti cap coada. Citesti de 2, 3 ori tot si iei doar esentialul, ce are logica, sa nu-ti incarci memoria cu cuvinte care nu-si au rostul.
Crede-ma mie mi-au luat destui ani sa-mi sa inteleg cum se invata o lectie mai usor. In liceu luam 10 la geografie la o lectie de 2-3 pagini doar citind odata o lectia plus ce memorasem cand ne-a predat, dar asta nu inseamna ca n-am luat si note de 4. Dar am trecut cu bine
Ce clasa esti? Poate te pot ajuta, nu totul ( invatarea ) se rezuma la CARTE SI CAIET. NU. Eu, de exemplu am invatat perfect toate capitalele Europei printr-un joc, stupid. Ar trebuii sa gasesti teste de geografie pe net si sa le faci. Daca nu esti sigur de ceva, cauta pe net ba chiar cauta mai mult despre lectie. Stiu si eu tipurile alea de teste sunt destul de usoare. In clasa trebuie sa fii atenta pentru. ca se prinde de tine cel mai bine definitiile. De exemplu: unele chestii vorbite in clasa scrise sau nescrise le pot da la teste.
Nu'ti fa griji, eu am 2 la chimie! ))dar eu am un 2 si un 8 si o profesoara rea.
Invata lectiile si ii spui profesoarei sa te asculte, crede'ma ca doar daca e nebuna nu te asculta si nu iti da o sansa.
si in legatura cu mama ta nu trebuie sa te simti vinovata, ii spui, va intelege situatia, se va supara pe tine dar mai bine sa afle de la tine decat mai tarziu. Nu te mai agita, niste note nu il reprezinta intodeauna pe elev! pup
Incearca sa iei note cat mai bune de acum incolo! Nu e atat de grav ca ai luat 2 note mici, ideea e ca de acum incolo sa ti le repari, ca in momentul in care afla mama ta, sa vada ca ai incercat si pe langa cele doua note mici, ai alte note mari!