Nu ai voie sa schimbi persoanele. Ceva de genul te referi: Roxana a mers la biblioteca si acolo am gasit o carte interesanta.
Oricum nu ai voie sa le schimbi.Tu nu ai citit niciodata o carte? Ori incepi si termini cu persoana I ori incepi si termini cu persoana a III-a.
M-ati * Daca te referi la tipul de narator, el poate fi obiectiv (persoana a3-a ) sau subiectiv (persoana I ).Nu poti sa le combini.Ori persoana I, ori persoana a3-a
Mda, nu ai voie :* (sunt unele exceptii, adica ceva de genu :
Eu am mers cu Maria la mare, ea era foarte frumoasa si ea a fugit pe plaje...) asa ai voie.
Nu,nu ai voie, doar daca este povestire in rama, altfel nu. Daca povestea ta nu se incadreaza in tipul asta, atunci structura trebuie sa fie omogena (ori pers I de la inceput pana la sfarsit, ori a IIIa).
Nu ai voie sa combini pesoana intai si persoana a treia niciodata! Cand faci o compunere te decizi :ori povestesti la pers. intai(narator subiectiv, care participa la actiune) ori la pers. a treia (narator obiectiv, care nu participa la actiune, dar stie ce si cand se va intampla in poveste).
alexcatalin13 întreabă: