Mentiunea MEC are semnatura ministrului si stampila ministerului, si un numar ( ca un fel de serie ). Este in principiu mai valoroasa. Mentiunea normala ( dar nu stiu de ce s-ar numi normala, de obicei se numeste mentiune speciala ) sunt in general cele care se dau la urmatorii clasati ( mec dandu-se la primii 15% dupa cele 3 premii, e un ordin de ministru de anul acesta, si au marit de la 10 la 15% ) si care de obicei sunt semnate de membrii ai comisiei. In general o mentiune MEC o poti folosi ca sa fi admis la o facultate fara admitere, gen la medicina daca ai la chimie un mec in a 10a sau a 11a sau la biologie, cred ca tot prin aceste clase, nu mai dai examen de admitere si intri cu bursa. Mentiunile speciale nu iti ofera aceasta facilitate din cate stiu. La ce esti olimpic national?
La biologie.Sunt clasa a 11-a si asta am si vrut sa obtin anul acesta, admiterea la Carol Davila fara examen.
Mentiunile speciale au fost acceptate pana anul trecut, cand au spus ca nu mai primesc.
Am vazut alti candidati, la alte olimpiade ce au obtinut mentiune si punct. Fara adaugiri.Eu am fost singurul din judet cu mentiune MEC si ma gandeam de ce Nu vedeam diferenta intre ele.
Multumesc mult pentru raspuns!
Natasha17N întreabă: