Cel mai bun mod de a invata engleza americana este sa te uiti la cat mai multe filme si seriale ( aproape in toate e folosita engleza americana). Eu asa am invatat engleza foarte bine fara sa-mi propun asta e imposibil daca te uiti zilnic sa nu inveti macar la nivel mediu, iti recomand sa folosesti casti in timp ce vizionezi pentru ca auzi mai bine pronuntia. Sincer, regulile de pronuntie si gramatica teoretice sunt nefolositoare daca nu o auzi vorbita.
Goin' nu se foloseste, presupun ca vroiai sa spui "gonna".
I'm gonna go cuz I'm trynna get some rest. Imma be out later, peace out. Dupa cuz, trynna, imma, gonna nu se pune '.
Cum zice Romina - seriale cu subtitrari in engleza. Dupa un timp o sa inveti engleza in asa fel incat o sa-ti fie greu sa o traduci in romana, dar o sa intelegi perfect. Eu nu stiu sa traduc timpuri in romana, de exemplu. Dar stiu sa le folosesc corect in engleza.
Cat despre site-uri cu gramatica, lasa-le la o parte. Intra in comunitati americane sau internaionale ca si reddit, de exemplu. Posteaza si discuta cu ei, o sa inveti engleza mai repede decat te astepti.
Te uiti la filme care le-ai mai vazut deja sau seriale. Daca nu reusesti sa intelegi ceva, cauti pe traducator repede ce inseamna si continui.
Eu acum iti spun cum am invatat eu. Daca reusesti sa te concentrezi pe interviuri sau texte de pe aplicatie, si tu simti ca te ajuta atunci da, e ok.
Dupa ce crezi ca ai stapanit un vocabular mai voluminos, atunci pune-te pe filme. Dar poti sa te uiti si inainte, ca sa vezi cum te descurci
Poti sa-ti pui subtitrari duble -romana-engleza cu unele programe media si vezi si in romana si in engleza.