| wookiebear a întrebat:

Hello, imi puteti zice va rog un numar natural care are exact 4 divizori su un numar nat format din 2 cifre care are exact 3 divizori? plss. PRIMUL RASPUNS CORECT ARE FUNDAAA!
PS:nu cred ca am nimerit categoria corecta...:-s

Răspuns Câştigător
| EoFetitza a răspuns:

'Buna.Un numar cu 4 divizori va fi cam asa: 1 este sigur divizor pentru ca 1 e divizorul oricarui numar. el insusi isi va fi divizor ca in toate cazurile. deci deja are 2 divizori orice numar nat. daca ar fi sa gandesti putin.iti trec prin cap numere pare deoarece il au ca divizor pe 2. deci pana cum 3 divizori. si acum gandesti. ce numar par mai are inca un divizor? simplu: 6(il are pe 1, 2, 3,6) 8(1, 2,4, 8) 10(1, 2,5, 10).si lista continua.
si din doua cifre cu 3 divizori.la fel.cifra 1 si el insusunn start 2 divizori si acum mai ii trebuie un divizor. uite: 12 nu merge deoarece il are si pe 2 si pe 6 si pe 3. deci nu prea sunt numere pare deoarece au mai mult de 3 divizori. exemple de numere cu 3 divizori: 25(pe 1, 25 si 5) 49(pe 1, 49 si 7) 121(1, 121,11)-insa are 3 cifre. patrate perfecte ale numerelor primetongue
Funda?

5 răspunsuri:
| TdsdfcelMaiStupid a răspuns:

Suntem in vacanta si acum iti faci tema?

| EoFetitza a răspuns:

Annyta...21 e divizibil cu 1 si cu 3 si cu 7 si cu 21 deci sunt deja 4 divizori...

| yrynica a răspuns:

6 si iti zic dupa ce imi dai funda

| wookiebear explică:

Multumesc la toti pentru tot big hug si EoFetiza mi-a fost de mare folos commul tau thanx a lot :X

| annyta15 a răspuns:

Primul nr. 10, 2al doilea 21