Eu am dat CAE si o prietena a dat si IELTS. Pot sa iti spun ca eu nu am avut nevoie de mare branza de pregatire pentru CAE, pentru ca in general manualele de engleza de la scoala au exercitii tip Cambridge (Use of Enlglish, Reading, Writing, Speaking) si daca faceti si Listening, cu atat mai bine. Oricum resurse gasesti la biblioteci si cu siguranta profesorul de limba engleza te va ajuta. Nu stiu sa iti zic care este mai usor, probabil IELTS, desi o posibila problema este timpul mai scurt pe care il ai la dispozitie la probe. De asemenea, CAE-le este valabil pentru toata durata vietii, iar IELTS pentru o durata limitata (2 ani am impresia). Daca vrei sa mergi la o facultate in strainatate, IELTS-ul iti va fi mai util, pentru ca este mai larg recunoscut decat CAE-le, desi si acesta este recunoscut de unele universitati. Fiecare are avantaje si dezavantaje. Sper ca te-am ajutat si... daca mai ai intrebari, da-i drumul si pune-mi! [de la o persoana care nu studiaza in Romania]
Frumos, complet, corect. Bravo!
Buna, multumesc pentru raspuns tu unde inveti?
Daca vrei detalii, da-mi un mesaj cu id-ul tau de mes, sau alt mod de contact. nu de alta, da nu prea dezvalui detalii personale pe sait-uri.
Buna, am vrut sa iti dau msj dar "statutul meu de utlizator junior nu imi da voie" asa ca te rog sa imi dai tu msj cu id tau (daca se poate) si te contactez eu pe YM
Tu ai dat ielts?(TPU nu ma lasa sa scriu cu majuscule)
Adi1987 întreabă: