''nesfarsit''-cuvant format prin derivare de la cuvantul de baza ''sfarsit'' cu prefixul ''ne-''
''greutate''-cuvant format prin derivare de la cuvantul de baza '' greu'' cu sufixul ''-tate''
''scriitor''-format prin derivare de la cuvantul de baza '' (a)scrie'' cu sufixul ''-itor''
''miraculos''-format prin derivare de la cuvantul de baza ''miracol'' cu sufixul ''-ulos''
''copilarie''-format prin derivare de la cuvantul de baza ''copil'' cu sufixul ''-arie''
''dureros''-format prin derivare de la cuvantul de baza ''durere'' cu sufixul ''-os''
sper ca te am ajutat! si sper ca nu am gresit vreo unu1!:d
Nesfarsit : prefixul" ne" + radacina "sfarsit"
greutate: radacina "greu" + sufixul " -tate"
scriitor: radacina "scrii" ( de la verbul a scrie ) + sufixul "- itor"
miraculos : radacina "miracul" ( de la substantivul miracol) + sufixul "-os"
dureros :radacina "durer" (de la subst durere) + sufixul "-os"
S-au format prin derivare :
nesfarsit=prefix ne+sfarsit,greutate=greu + sufix. -ătate,scriitor=a scrie + suf. -tor.,copilarie=copil +sufix -ărie, dureros=durere +sufix -os, miraculos=miracol+suf -os.
Succes!
Da, prin derivare. Exemplu:
nesfârşit= cuvânt format prin derivare, cuvântul de bază "sfârşit"+ prefixul "ne".
Multă baftă!
Da, prin derivare! nesfarsit- format prin derivare cu prefixul „ne-" de la adjectivul „sfarsit".
greutate-format prin derivare cu sufixul„-tate„ de la adjectivul „greu"
scriitor-format prin derivare cu sufixul „-itor„ de la verbul „a scrie". Restul le faci tu singurica!
Sper ca te-am ajutat.Noi asa faceam in clasa exercitiile de genul asta! :X :*
Da trebuie sa faci,, analiza,, aia prin derivare adica: ne+sfarsit= nesfarsit...stii si tu mai departe. Bafta la scoala!