| Denymatrix a întrebat:

Hello TPU!
Deci, se apropie sfarsitul clasei a-8-a si ca orice adolescent cu viitor la MC (glumesc, glumesc laughing ), va trebui sa aplic la un liceu.Niste profesori m-au sfatuit sa ma duc la un liceu de arta pe profil de arhitectura, deoarece ma pricep la desen si la mate.Toate bune si frumoase.M-am interesat, si va trebui sa dau doua probe pe langa cele doua examene nationale.
Aici vine cererea mea: imi poate da cineva (care a intrat deja pe un astfel de profil) niste exemple sau sa-mi explice in ce constau aceste probe? Deja am gasit in ce constau probele, dar m-au cam bagat in ceata toti termenii folositi.

I. PROBA DE PERCEPŢIE VIZUAL Ă
Studiu dup ă natur ă – desen: natur ă static ă compus ă din dou ă sau cel mult trei obiecte, dintre care unul de rota ţie (vase de lut, corpuri geometrice, fructe sau legume, naturale sau mulaje), compus ă pe contraste valorice Note: (1) Se interzice compunerea naturii statice în exclusivitate din obiecte albe (ghips), pe fundal alb. (2) Dac ă în fundal se folose şte o draperie, aceasta nu va avea falduri.
Tehnica, la alegerea candidatului: creion sau c ărbune Timp de lucru: 5 ore.
Criterii de apreciere: - Compunerea spa ţiului plastic (încadrarea în pagin ă) - Raportul dintre obiecte (propor ţii) - Forma, caracterul obiectelor - Redarea spa ţiului şi a volumului - Raport valoric
II. PROB Ă DE CREATIVITATE
O compozi ţie pe o temădată, executat ă în culoare sau volum (la alegerea candidatului). CULOARE: O compozi ţie cu personaje şi cu enun ţarea unei probleme de culoare - tehnica, culori de ap ă. VOLUM – compozi ţie ronde - bosse, cu personaje - modelaj în lut. Timp de lucru: 5 ore
Criterii de apreciere: a)- unitatea compozi ţiei şi încadrarea în subiect; - rezolvarea problemei de culoare enun ţat ă; - not ă personal ă, originalitate, creativitate. b) - raportul între elemente, propor ţii, mi şcare, rezolvarea plastic ă a volumelor.
Note: (1) Pentru clasele de arhitectur ă, probade creativitate se adaptează specialităţii, sau se înlocuie şte cu o problema ă de memorie vizual ă, problema ă scris ă, în care candida ţii vor descrie în maximum trei pagini un edificiu arhitectural cunoscut, sau un ansamblu.

Ce ma intereseaza in special este este proba de creativitate la clasa de arhitectura...Imi poate cineva in consta aceasta mai exact?(un exemplu ar fi chiar bine venit big grin)
O funda mare pentru cel/cea care ma ajuta!

1 răspuns:
| iDizzySmile a răspuns:

Aici tine de tehnicile pe care trebuie sa te uiti inainte de aceste probe, contrastul dintre lumina/umbra datoreaza multe perceptiei asadar axeaza-te mult pe materiale si pe forme dar mai ales pe contraste, exemplu:natura statica pictata cromatic, o pictura obscura/neclara.