Depinde si unde stai, unde ti-e mai aproape.
Brasovul nu sta prost deloc cu economia si cu viata universitara.
In Transilvania mai este si Clujul, mai este si Timisoara care mai atrag studenti. Sibiu si Oradea atrag si ele studenti. Bucuresti este si el aproape de Brasov. Este inconjurat de multe orase care-i fac concurenta. Totusi, este un oras de laudat.
Iasiul sta bine pentru ca nu are concurenta. E singurul oras mare din Moldova. Sta bine la viata universitara spun. La nivelul de trai, civilizatie, infrastrucutra sunt mai bine clasate orasele din Transilvania.
In Brasov vad un oras mediu spre mare cu potential.
In Iasi vad un oras mare datorita lipsa concurentei. Nu va fi asa mult timp, e doar ceva temporar. Nu m-ar mira ca, in ceva timp, orasele medii din Transilvania (Oradea, Sibiu, Brasov) sa egaleze sau chiar sa intreaca Iasiul.
Da, orice este posibil. Dar eu sunt curioasa in legatura cu facultatile. Daca as gasi pe cineva care a facut medicina in Brasov si care mi-ar da cateva detalii, ar fi super.
Medicina e cale lunga, si la salariu depinde pe ce specializare esti. Specializare pe care nu stii sigur daca o vei avea, decat dupa 6 ani de medicina. Intereseaza-te de portile deschise sau vreo ocazie unde iti poate prezenta cineva facultatea, aparatura etc. Eu daca as avea de ales m-as duce la Iasi pentru ca e UMF, adica universitate care se ocupa doar cu specializarile in sanatate. Poti merge la Brasov in vacanta
Da...cred ca umf Iasi ramane. Multumesc mult!
E cam târziu, probabil e irelevant răspunsul meu, dar poți să cauți peste tot, cele mai bune facultăți de medicină sunt astea, în ordine descrescătoare: 1. București - UMF „Carol Davila", 2.Cluj - UMF „Iuliu Hațieganu", 3. Iași - UMF „Grigore T. Popa". Astea au primit calificativul A, sunt cele mai bune din țară. Apoi mai e și UMFST Tg Mureș, asta e a patra. Ăsta e topul din țară. Restul sunt la un nivel mai slăbuț. Brașovul a primit calificativul C. Adică nivelul academic nu este la fel de bun.
Nu de facultate depind oportunitățile de angajare, ci de nota de la examenul de rezidențiat. Acela este național, adică indiferent unde te duci, tot ăla e. Se scot la concurs un anumit număr de posturi de rezidențiat la nivel de țară și candidații, în funcție de cât de bună lor la examen, pot alege ce post și în ce oraș să ocupe postul. Deci totul depinde de nota de la rezidențiat.
În momentul în care tu mergi la o facultate mai slabă, se prea poate să îți fie mai greu să înveți pentru examenul de rezidențiat. Eu nu m-aș risca. Aș merge la facultatea mai bună.
În plus, îți spun fiindcă sunt din Brașov, îl cunosc bine: nu e cine știe ce de orașul ăsta. Iașiul e net superior, crede-mă. Eu m-am îndrăgostit de Iași când am fost acolo. Și e mai mare.
Gândește-te că Brașovul e al treilea cel mai poluat oraș din țară
Tu decizi. Poți să mergi și la Brașov, se face carte și aici, îți dai seama. Dar una e o universitate specializată, UMF, și alta e universitatea Transilvania.