| GeQueen a întrebat:

Help!
Matematica - cel mai urât coşmar.
Pur şi simplu nu înţeleg. Şi chiar dacă înţeleg, ziua următoare uit.
Am făcut meditaţii 2 ani, în primul mi-a ieşit 9 la mate, iar în al doilea 7. Dar degeaba! La meditaţii ştiu să le rezolv, nu am probleme, dar când ajung la şcoală nu mai ştiu nimic, mai ales la testări.
Iar acum, cum sunt clasa a 8-a, o să dau exam, iar mediile din 5-8 contează doar 25%. Şi cum vreau să intru la liceu bun, îmi fac griji pentru matematică. Mai ales că la celelalte materii nu iau note mai mici de 8, iar eu mă axez pe limbi străine şi arte.
Ce pot face? Încerc să rezolv acasă, singură, dar degeaba, mai rău mă încurc.

7 răspunsuri:
| positivity a răspuns:

La matematică trebuie să muncești mult pentru a înțelege ceva cu adevărat! Eu una aveam senzația în V-VIII că mă pricep la mate, că o înțeleg, așa că m-am îndreptat către un profil mate-info.
Dacă am făcut bine sau nu, voi vedea tocmai la sfârșitul semestrului. Momentan nu înțeleg mai nimic la mate, totul este foarte complicat și în plus de asta, nu mai am timp de nimic!
Eu îți recomand ca la mate să continui să faci pregătire, să rezolvi de n ori exercițiile făcute în clasă + altele, să ceri indicații profesorului în legătură cu chestiile pe care nu înțelegi!

| HellGirl666 a răspuns:

☮ Nu ai cum să uiţi. Învaţă până eşti convinsă că ştii la perfecţiune, iar în clasă unde nu înţelegi, întreabă-ți profesorul.

| SexyGirlSweet1998 a răspuns:

Si mie mi-e la fel de frica de matematica, am note destul de mici si sunt praf, desi la celelalte materii note mai mici de 7-8 nu am luat niciodata!
Chiar daca inveti,pe urma uiti stiu in ce situatie te aflii.
Pai trebuie sa lucrezi dintr-o culegere exercitii usoare, apoi treci la cele mai grele, daca nu stii ceri ajutorul parintilor, meditatorului.
Stiu ca si-asa e greu, pentru ca asa e matematica sad
Sper sa intrii la liceul dorit!
Bafta :*!
fundita?

| Black_Ics_1995 a răspuns:

Depinde mult si de profesor... Oricum, daca ai probleme de acum cu matematica in vara sa alegi un liceul unde nu dai BAC la matewinking

| Trolozaur a răspuns:

Simplu, poti sa te apuci de acum sa faci antrenament l-a luat comenzi la McDonald's sau impaturit shaorma pentru ca cu limbi straine si arte cam asta faci. Poti sa optezi pentru un master in SOSologie dupa.

| ionandreea97 a răspuns:

Nu e usor la mate. Eu n-am luat meditatii de loc da am avut o profa foarte buna in 5-8 de la care intelegeam.
Se poate ca profesoara vosatra sa explice prea repede.
Ca un sfat: vezi ce lectii nu stii, citeste bine teoria de la ele si apoi apuca-te sa rezolvi din culegere exercitiile, incepand cu alea cele mai usoare. Daca lucrez asa in fiecre zi, vei ajunge la nivelul clasei si de acolo va fi ok. Ia-ti si o culegere cu teste pentru evaluarea nationala si apuca-te de ea cand terminati materia(poti si dinainte da faci pe urma ce nu ati invatat).
Succes!

| DeeaEu a răspuns:

Si eu am aceeasi problema si mi-e frica pe viitor. sad Ma gandeam cand termin a 8-a sa dau la un liceu de arte, dar habar n-am cum se intra.