| MădălinaDinu a întrebat:

Hey, am o nelămurire: locuiesc în Italia de 8 ani, recent am împlinit 15 ani, și sunt în a8-a (am rămas o clasă în urmă din cauza limbii ). Anul viitor voi merge la un liceu care are ca materie principală matematica, iar aici se cheamă liceu științific(=liceo scientifico), adaug că italiana și latina sunt 4 ore pe săptămână în schimb matematica primii doi ani are 5 ore (cu tot cu informatică), iar apoi 4. Aici admiterea la un liceu nu e după medii, pur și simplu te înscrii la cel care crezi că te ajută cel mai mult sau care știi că te descurci; în schimb în România e pe medii. Știu că în Romania, pe profil real, este liceul de Știinte ale naturii și liceul de matematică-informatică. Problema e că la liceul științific de aici nu are multe ore de informatică, se predă mai mult fizica ( 2 ore primi doi ani, iar apoi 3 ore) și știintele ale naturii cu același ore. Deci, liceul științific ește liceu matematică-fizică? Există licee de matematică-fizică? Ce ore se predau la liceele de matematică-informatică? Este un liceu care te conduce spre un drum bun în viață ( de exemplu eu am ales liceul științific pentru că îmi deschide toate drumurile )? Dau FUNDĂ. p.s. scuza-ți categoria.

1 răspuns:
| DeliaCiortescu a răspuns:

Este alegerea ta!;-)