| cazingo a întrebat:

Hey!
Am si eu cateva intrebari legate de limba engleza.
1) Cand folosim does? Stiu ca se foloseste pentru persoana a treia, he/ she, dar se foloseste la orice timp?
2) Stiu ca, la persoana a treia, se pune la sfarsit -s
She runs
He drinks water
Dar la forma interogativa, se mai pune terminatia -s?
De exemplu, Does she knowS him?
3) La forma interogativa, timpul este mereu prezent?
4) Cum as putea sa-mi imbunatesc engleza? As vrea sa o stiu foarte, foarte bine.winking

O zi buna!

4 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

1. Nu. Există şi forma "did", pentru trecut. 2. Nu se mai pune s. Ex.: "Does she drink?". 3. Da. Poţi spune "Did he drink?" sau Will he go?". De fapt timpul e mereu la infinitiv. 4. Îmbunătăţirea vine cu timpul, auzind pe alţii vorbind, citind cărţi în engleză, punând întrebări pe TPU etc.

| RKBlue a răspuns:

Ca sa iti imbunatatesti engleza:
1)Citeste.Nu neaparat carti, poti incepe cu texte scurte.Cuvintele pe care nu le cunosti le cauti pe net(cambridge dictionary)
2)Uita-te la seriale.(nu filme)
Uita-te la seriale, mai intai subtitrate.Incearca sa te uiti la comedii si genul acela, nu unele de suspans sau actiune(alea te prind si nu mai esti atent la cuvinte, pe cand la cele de comedie esti mult mai atent atat la scris cat si la ce auzi)
Vei auzi unele expresii si cuvinte pe care nu le stii.Le cauti in dictionar. Unele cuvinte le vei retine usor, caci le-ai vazut folosite.
3)Asculta diferiti youtuberi si diferite canale pe Youtube.
(Fara subtitrari)
Nu cei gen Selly.
Canale care sunt de engleza(english with lucy), geografie si istorie(history matter si Drew Durnil-sunt interesante si nu plictisitoare ), amuzante si politice (Sydney Watson), etc. Daca asculti mai multe domenii, vei prinde mai multe cuvinte, folosite in diferite moduri
4)Asculta muzica.
Incearca sa repeti, sa inveti sa spui versurile(adica sa canti aceleasi cuvinte, chiar daca poate nu ai voce)
Incearca sa traduci unele cantece.
5)Fa meditatii.Asta e o metoda simpla si utila, totusi nu auzi de prea multi care fac meditatii la engleza.
Pe mine meditatiile m-au ajutat foarte mult(si faptul ca acea profesoara se pricepe, chiar daca nu a profesat in scoala decat vreo 5 ani)
6)Gandeste in engleza.
Acum vei spune:Ok, what? Pai, o metoda care m-a facut sa invat sa port o conversatie intr-un mod usor este sa incerc sa gandesc in engleza.
De exemplu:
Cand vorbesc cu mine insumi despre o problema, incerc uneori sa vorbesc in engleza.
Cand ai vazut un film si te gandesti ca ai fi rezolvat problema mai usor, poti sa-ti imaginezi ca ai vorbi cu un personaj si ii explici cum sa rezolve problema.
7)Invata verbele neregulate pe de rost.
Chiar daca sunt grele(unele) merita.
Fata de alte cuvinte pe care le reti mai usor, la ele trebuie sa te traduiesti mai mult sa le retii.
Poti sa le inveti pe grupe, ca cele de la acest video(dupa acesta le-am retinut mai usor, decat in ordine alfabetica)

https://www.youtube.com/watch?v=xC8j-UqdNlc

8)Retine ca daca inveti azi 10 cuvinte, maine poti sa mai ti minte numai 2.Nu inseamna ca gresesti.Nu inseamna ca ai probleme.
Inseamna ca pe alea 2 le-ai retinut si pe celelalte mai trebuie sa le repeti.
9)Cand inveti cuvinte sau expresii, uita-te pe net cum sunt folosite.Foloseste-le in propozitii.
10)Urmares-te pe twitter si Instagram pagini in engleza.De la pagini de meme-uri la citate si zodiac, la altele.
11)Nu te da batut!

| unu3doi2trei1 a răspuns:

Din ce văd că ai întrebat, trebuie să o iei mai de jos. Ajută să asculți muzică în engleză și să vezi versurile melodiilor, chiar dacă nu le înțelegi pe deplin, vezi sintaxa. Folosește Duolingo. Pe google play există aplicații care te ajută să înveți vocabular. Pui mâna pe o carte de gramatică de engleză și o citești. Ideea e că trebuie să le iei logic, nu să încerci să le reții mecanic. Citind, lucrând, conversând, cu timpul îți vei aprofunda cunoștințele în limba aceasta.
Does se folosește la prezent; pentru trecut (simplu) există did;
Verbul de conjugat nu se termină la forma interogativă în s deoarece i se transferă lui "do" care devine "does" la început de întrebare.
La 4, depinde.

| GeoBase583 a răspuns:

Hey!
1. Verbul "does" se folosește, din câte știu eu, la forma interogativă și atunci când vorbești NUMAI în prezent la persoana a III-a.
2. Nu, la forma interogativă se pune verbul la infintiv, fără "to". De exemplu: "Does she know him?", "Can he do that?", etc.
3. Nu, se poate și la orice timp verbal. De exemplu: "Will he ever clean his room?", "Did she expect that coming?", etc.
4. Poți s-o îmbunătățești prin vizualizarea unui film, a juca niște jocuri video, a face exerciții de gramatică și vocabular, dar și exerciții de traducere, citirea unor cărți în engleză, iar cel mai important lucru e să folosești limba engleză cu prietenii de pe internet sau cu cine știe foarte bine acea limbă.
Dacă am făcut ceva greșeli gramaticale, atunci îmi cer scuze!
Sper că te-a ajutat răspunsul meu!
Good luck with your English and have fun! happy