„Merci" nu există în dex.
Evident, prescurtarea corectă a interjecției „mulțumesc" este „mersi".
Numai bine!
Cam asa ceva, dar merci este in dexul spaniol
Tu vorbesti romana sau spaniola?! Si daca stiai, de ce ai mai intrebat?!?!
Ba desateptule e limbaj de mess si nu am intrebat pe nimeni!
Mda,n-am fost atenta...Dar nu inteleg de ce te-ai bagat!
Nu am nevoie de limbaj de mess limbajul asta e folosit mai mult de cei cărora le e lene sa scrie un cuvânt pana la capăt si pe deasupra unii scriu si greșit!
Ok!
Am vorbit politicos in primul rand, si nu vreau sa ma cert cu tine O zi buna si bravo pentru funda
Amandoua sunt corecte dar "merci" vine din Franceza "merci beaucoup"(Îţi mulţumesc foarte mult) si se citesc la fel
Merci se scrie in spaniola deoarece la ei c=s! Sunt spaniol si stiu! Iar mersi e de la romani!
Scuze ca ma bag dar..multumesc in spaniola este "gracias" si in franceza "merci", nu? Nu am auzit un spaniol sa zica merci
Da așa se zice in franceza nu știu dacă si in spaniola
Se mai spune si in spaniola Mda nu trebuia sa ma bag daca nu eram sigur, nu?
"Mersi" este forma corecta,"merci" este spus de acele persoane care nu se dau in vant dupa lectura si vor sa dea dovada ca sunt oameni "fini".
Si, te contrazic! Merci este in dexu-l spaniol iar, mersi la romani!
Suntem romani sau spanioli?|Si nu mai face dublu-post.
Ba daca nu stii nu te baga, si app nu mai judeca tu pe altii, ca nu esti tu mai bun! P.S merci se foloseste ca limbaj de mess!
Bună, Andreea555012! Evident că pentru o persoană cu personalitate va răspunde inevitabil cu : " Mulțumesc! ", dar majoritatea folosesc expresia : " Mersi! ", ce este o mulțumire politicoasă. Bun, păi revenind la întrebarea ta. Expresia " Merci! ", vine din limba franceză și înseamnă " Mulțumesc ". În limba româna ar fi cel mai bine să folosești " Mulțumesc " sau " Mersi ", bineînțeles dacă o să mergi în Franța o să folosești " Merci! " care se pronunță ca în limba română " Mersi ". Sper că te-a ajutat răspunsul meu. Numai bine!
Opomanapeviatamea întreabă: