| Fiona35 a întrebat:

Hey, care e diferenta dintre profilele: filologie fara bilingv si stinte sociale? Am înțeles ca sunt asemanatoare. Dar cred ca daca ma duc la filologie nu o să ma prea descurc cu latina si in special franceza care nu ma prea pricep in rest la romana de 9, engleza 8-9. Deci vreau detali. Cel mai bun primeste fundita.
P. S. La liceul la care sunt ambele profile e un liceu foarte bun.

Răspuns Câştigător
| Th3AbSinTh3 a răspuns:

Eu zic ca e mai bine la filologie, faci mai multe ore de engleza, franceza, pana la urma cu asta ramai... limbile straine iti trebuie oriunde vrei sa mergi mai departe, la stiinte parca faci matematica pana in clasa a 12-a.
nu alege profilul in functie de materiile care iti plac si care nu, gandeste-te ce vrei sa faci dupa liceu, chiar daca e devreme si in functie de asta alege profilul

2 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Vezi materiile & nr de ore la linkul :
http://www.tvrcs.ro/trunchi_comun.php

Toate cele bune.

| laramistigan27 a răspuns:

Hey,e ceva de genu...
Limba latină in a 9a, a 10 si a 12 a ai o ora de latina, matematica ai doar 2 ore in a 9 a si a 10 a, fizica la fel, istorie ai 2 ore in a 9 a, a 10, a 12 a, dar in a 11 ai 3 ore...cam multa istorie, la istorie cum stai? chimie fcai tot asa doar 1 ora in primii 2 ani.
la engleza la filo o sa ai vreo 3 ore, iar franceza 2, doar in ultimii 2 ani 3 ore.
Cei de la Ştiinţe Sociale nu fac literatură universală, insă au număr mare de ore de istorie şi vor trece prin studii sociale. Matematica rămâne în orar cu 2 ore pe săptămână, identic cu TIC. Celelalte materii de real sunt însă complet absente.
Profilul stiinte sociale se axeaza pe istorie, geografie si materia de profil (in clasa a lXa logica, in a X-a psihologie, in clasa a Xl a economie si in clasa a Xll-a filosofie)