Nu acceptam intrebari prin intermediul carora incercati sa va rezolvati temele pentru acasa sau temele de vacanta. Cei care nu vor respecta acest aspect risca sa fie sanctionati prin stergerea/ suspendarea contului.
Fa si tu meditatii sau intreaba profesorul sa iti explice mai bine.Este mai bine sa stii tu decat sa-ti spuna altii.
Nu ţi le fac în totalitate dar fiind mai cu dichis îţi dau ideile de bază.
Pentru problema 1 mi-e lene să fac calculul. Dar îl faci tu până ajungi la formula vm=2v1v2/v1+v2 şi apoi înlocuieşti.
La problema 2 e o banală medie aritmetică pentru că distanţele sunt egale şi trebuie doar să transformi din km/h în m/s (totul trebuie să fie în m/s adică în Sistem Internaţional).
Problema 3 pare mai complicată, ia să vedem:
S=vt (Spaţiul=viteza ori timpul)
În cazul tău ai mai întâi timpul constant (la punctul a) iar mai apoi spaţiul e constant(la punctul b)
Viteza medie este mai mare de la B la A. Asta-ţi pot spune sigur. Pentru celelalte, trebuie' să faci tu calculele numerice.
Numai că, din nou, nu uita să converteşti în SI din km/h în m/s.
Hai că nu-s complicate.
Te uiţi în tabel la formule, combini cu ce ţi-am zis eu şi ies sigur.
Succes.
Pb 1. -VITEZA MEDIE= Spatiul total/Timpul total
Timpul total= t + t =2t
Spatiul total=V1 x t + V2 x t =t (V1 +V2)
rezulta: Vm = (V1+V2)/2 =(15m/s+25m/s)/2 = 20m/s
PS-gresita rezolvarea lui @kongeriket
Pb2.-Spatiul total=S + S= 2S
Timpul total=t1+t2= S/v1 + S/v2
Vm=2S/S(1/v1 + 1/v2)= 2v1 v2/(v1+v2)=2x15x25/(15+25)=18, 75m/s (deoarece v1=54km/h=54000m/3600sec=15m/s)
Daca le-ai inteles pe acestea o poti face si pe a treia!
In primul rand invata sa scrii!
In al doilea rand acesta este un site de intrebari si raspunsuri nu sa-ti faca altii tie problemele (fara suparare)!
Daca vrei un site numai pentru temele de acasa te sfatuiesc sa intri pe brainly.ro