| alma200033 a întrebat:

Hey! Mă puteți ajuta cu niste sfaturi care v-au ajutat sa învățați engleză?

8 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Depinde la ce nivel vrei să înveți... dacă doar așa de bază, video-uri și filme/seriale multe cu substitrare și audio în engleză, cel mai bine show-uri de comedie și desene pentru că vorbesc cel mai clar, citit în limba respectivă cât mai mult, vorbit cu nativi sau o persoană care știe bine bine și care să-ți semnaleze și eventual explice greșelile.

| Violleta2022 a răspuns:

Curs intensiv cu un profesor, asta m-a ajutat.

| sierra1 a răspuns:

Distrează-te pe duolingo - are efect!

https://ro.duolingo.com/

| PainTech a răspuns:

1. Filme in engleza
2. Jocuri in engleza
3. Site-uri in engleza
4. Carti in engleza

| WhiteLife a răspuns:

Am invatat-o din filme, apoi filme cu subtitrare in engleza. Mai tarziu am inceput sa citesc carti usoare in engleza. Te ajuta foarte mult daca incerci sa gandesti, in loc sa spui "Trebuie sa ma duc la magazin sa iau o paine", sa formulezi in engleza si sa cauti de fiecare data sa faci sa sune cat mai bine (si cand nu sti un cuvant, in cauti imediat).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Engleza pe care am invatat-o eu e in mare parte din jocuri, inveti cum se spune la cuvintele de baza, si dupa inveti cate un cuvant doua pe parcurs
Filmele si serialele sunt si ele utile, insa trebuie sa fii atent la ce zic ei, sa te gandesti cum se pronunta, cum se scrie si cum se traduce
Engleza am mai invatat si din telefon, majoritatea setarilor si functiilor sunt in engleza, incearca sa ai totul in engleza, oriunde te uiti sa dai de ea, incearca sa asculti podcasturi in engleza dupa ce ai invatat o pe cea de baza
Si incearca sa inveti timpurile si expresiile, si cand se folosesc ele
Spor la invatat: ))

| Paul754880338 a răspuns:

Conversatia cu o persoana care vorbeste doar engleza, este calea cea mai usoara de a invata aceasta limba. Daca ai si ceva in comun cu persoana respectiva, devine si mai usor.

| AlexAlxAlex a răspuns:

Incearca sa te uiti la un film cu subtitrare in engleza, si noteaza-ti cuvintele pe care nu le stii sau pe care le intalnesti des pentru a le invata, si daca nu intelegi cand se foleseste un anumit cuvant, in ce context, poti intra pe site-ul hinative si iti explica altii in engleza fiecare cuvant, de asemenea ai putea incerca sa intri pe omegle si sa accesezi alta tara pentru a vorbi cu straini in engleza.
Succes si spor la invatat.