| andy01 a întrebat:

Hey! Peste cateva zile am teza la matematicacrying! Un lucru insa nu pot sa-l inteleg: modulul unui nr intreg poate fi si negativ? Am in caiet doua teoreme: una care spune ca da, iar alta exact invers! Ma puteti lamuri?big grin

Răspuns Câştigător
cami
| cami a răspuns:

Si eu eram la fel de confuza ca tine, cand profu de acum cativa ani, ne dadea teoremele exact asa cum le-ai expus si tu. Dar, fie ca in modul e 1, sau -1 tot 1 va iesi. Ceea ce este scris la teorema, sunt generalitatile, fiindca daca este s-o luam asa - si - tot + face.

9 răspunsuri:
| T a răspuns:

Modulul unui numar este intotdeauna un nr. pozitiv!
ex.: modul de 5= 5
modul de -5=tot 5

| Oanny a răspuns:

Intodeauna din modul se iese pozitiv...

| greenapple a răspuns:

Modulul oricarui numar intreg este pozitiv.

| gheorghita a răspuns:

Pai da se poate | -1 | este 1 si | 1 | este - 1. eu asa stiu ca modulul schimba semnele happy Multa bafta.

| ladycoffee a răspuns:

NU! Modulul nu schimba semnele! Uite exemplul |-1| = 1; |1| = 1... faza este urmatoarea: valoarea absoluta(modulul) este CIFRA/NUMARUL care se afla in modul, fara nici un semn inainte, adica este mereu pozitiv, indiferent daca este modul de -3 sau modul de 3 : |-100| = 100, | 23 | = 23! foarte gresit raspunsul cu ''modulul schimba semnele''! asta e cea mai mare aberatie! Succes la teza si nu uita, scrii doar numarul din modul, fara nici un semn in fata!

| wormy a răspuns:

@ gheorghita.eu zic sa mai arunci o privire pe teorielaughing.
Modulul oricarui numar este numar pozitiv( |-2|=2;|2|=2 si tot asa.). sau 0(|0|=0 ). Succes la teza. :*

| Ѕαяωאאα a răspuns:

Modului oricarui numar intreg este un numar pozitiv.

| Ѕαяωאאα a răspuns:

Mult noroc la tezawinking

| Ѕαяωאאα a răspuns:

Modulul inseamna valoare absoluta.
|a|= valoarea absoluta a lui a
|a|= a
|-a|= a