La geografie ai ca pricipal suport harta. Sfatul meu este să îți cumperi o hartă după care să înveți, deoarece neavând una a ta și schimbând-o des nu te ajută prea mult (cel mai bine este să ai foarte mare grijă de harta după care înveți. Dacă peste 2-3 ani, de exemplu, te hotărăști să recapitulezi cele învățate - pentru un examen sau pentru cultura ta generală - îți va fi foarte ușor să îți aduci aminte totul folosind aceeași reprezentare plană). Dacă nu ai o hartă a ta, recapitulează-ți lecția pe cea prezentă în clasă înainte de oră. Eu așa am făcut și niciodată geografia nu mi-a făcut probleme, cu toate că profesorul era foarte exigent, iar acuratețea informațiilor era esențială pentru a lua o nota mare.
Biologia nu este nici ea o materie la care să trebuiască să tocești. Nu este necesar să înveți propozițiile cuvânt cu cuvânt pentru a mulțumi chiar și cel mai exigent profesor (care vrea să îi poți reproduce toată lecția cap-coadă). Important este să reții informația prezentată, deoarece structura lecției este mai mereu aceeași (de exemplu pentru un analizator vei avea întotdeauna o definiție, o localizare, o alcătuire internă și una externă, un principiu de funcționare și un proces de formare a senzației).
Dacă ai informația și cunoști structura generală a lecției, vei putea reproduce totul cu cuvintele tale fără omisiuni. Orice profesor competent va aprecia capacitatea de a vorbi liber pe tema lecției, pe care o vei căpăta folosind acestă metodă logică de a învăța.
Sper că am reușit să te ajut.
Bye-Bye!
Nu trebuie sa tocesti... doar la unele poezii cu regionalisme, arhaisme le tocesti dar la astea eu invat pe paragrafe. De ex la bio iau si invat cateva propozitii, cam 5-6 informatii despre ceva le repet, dar cu gandul sa fiu acolo si le repet pana le invat. Apoi trec si la celelalte si tot asa pana termint toata lectia. Apoi citesc lectia de 2-3 ori iar apoi incerc sa o spun pe toata cap-coada. Eu asa fac la toate materiile. Sper ca te-am ajutat. Bafta!
Nu stiu daca tii minte desenele animate copii de la 402.
Acolo spunea raspunsul la ce intrebi tu.
Atunci cand nu poti sa retii inventeaza un cantecel cu ce trebuie sa inveti .
. glumesc habar nu am
Ia niste lecitina
Eu invat foarte usor doar stand atenta la ore, dupa aceea mai repet de cateva ori inainte de ora si gata.Incearca si tu. Bafta!
Eu nu trebuie decat sa citesc de 4-5 ori lectia si am priceput-o. Nu situ ce am dar pot retine lucruri mult timp (si mai usor).