anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hey, sunt noua aici si as avea cateva intrebari daca aveti timp si rabdare sa-mi explicati, sunt intr-o situatie putin aiurea, doar ce am terminat prima sesiune in anul 1 si am cam facut-o varza, as avea 2 intrebari, exista un numar minim de credite impus pentru a intra in sesiunea de restante, dupa cele 2 sesiuni normale din timpul anului universitar? Iar a doua intrebare, dupa prima sesiunea de restante mai exista si o alta sesiune de restante si daca da, cu cate credite este permis sa mergi in a 2 sesiune de restante? Mentionez ca este vorba de fac de medicina din Constanta, multumesc frumos

2 răspunsuri:
| WhiteLife a răspuns:

Cred că numărul minim de credite e doar de pe un an pe celălalt (jumătate sau 3/4 etc). Ar fi ilogic sa nu te lase să dai restanțele tocmai pentru că ai restante de dat. La unele facultăți, după ce se termina sesiunea vine săptămâna de restanțe, și mai este la vara, la altele este direct la vara. Asta depinde de fiecare facultate in parte. Cel mai sigur e sa suni acolo la secretariat sa întrebi.

| johnnny123 a răspuns:

Nu cred că există un număr minim de credite pentru a intra în sesiunea de restanțe, cel puțin la mine nu țin minte să fi fost (deși a trecut ceva timp de atunci și nu am făcut medicina). Puteai să pici toate examenele în sesiune și să le iei pe toate în restanțe. Nu era foarte recomandat, dar teoretic era posibil.

Dar fiind la Facultatea de Medicina din Constanța, nu era mult mai logic să pui întrebările astea acolo și să primești răspunsuri certe? Nu ai secretariat, nu ai profesori, nu ai colegi mai bine informați? De ce să nu întrebi direct la sursă?