| farmacia a întrebat:

Acum ca vine evaluarea nationala ( momentul ala cand suntem separati in functia de media la un examen), vreau sa va intreb care e parerea vostra despre nivelul de instruire care e dat de licee in functie de medie(in special de cele din Bucuresti)? Mai concret, vreau sa zic daca credeti ca intradevar e o diferenta colosala (dupa cum zic multi) intre liceele cu media mediocra (in jur de 8) si liceele excelente (de peste 9.50).Intreb asta pentru ca recent am auzit o discutie referitoare la faptul ca in ziua de azi, in ciuda diferentei de medie, in toate liceele cu media peste 8 se face cam acelasi lucru, practic e acealasi lucru daca intri la un liceu cu 8 sau cu peste 9.50. Asadar, care e parerea voastra, exista diferente intre aceste licee?(astept pareri de la persoane care au contact direct cu mediul educational liceal din zilele noastre)

2 răspunsuri:
| AlexCristi97 a răspuns:

In orasul meu sunt 2 licee "de top" unde se intra cu media peste 9 si intre acestea e marea competitie. Ca absolvent al unuia dintre ele, avand si multi prieteni in aceste licee dar si in licee mai slabe, pot spune ca e extrem de important si prestigiul liceului. Eu am trecut super lejer prin liceu (chiul, libertate maxima, absente motivate, puteam veni si pleca oricand de la scoala), la bac am luat media peste 9.20 si am avut 10 la mate, matematica fiind singura materie la care am facut meditatii. Cu toate astea sunt constient ca profesorii ca pregatire sunt destul de slabuti, multi ajunsi pe pile. La celalat liceu, fiind si "rivali", noi ii spunem puscarie pentru ca portile sunt incuiate (poti iesi doar in pauza mare din curte si in restul pauzelor mai rar, profesori exigenti) si totusi rezultatele de la bacalaureat, ca medie, sunt aceleasi. Am un prieten la un liceu de peste 7.50... face mult mai multa scoala decat am facut eu si poate chiar si decat cei de la "puscarie". Am auzit de profesori extraordinari cu care faceau prietenii mei meditatii si care predau la licee profesionale sau licee cu media 5-6 (ceea ce mi se pare extrem de frustrant). Nu stiu care e situatia in Bucuresti dar cel mai bine aflii de la elevi din licee sau chiar absolventi...si pana la urma exista si posibilitatea sa te muti in cazul in care ceva nu-ti convine.

Concluzie: Daca vrei sa inveti, o vei face fie ca esti la liceu slab, fie la unul de top... ideea e sa te distrezi ca anii astia si anii facultatii sunt cei mai frumosiwinking

| LOLtoU a răspuns:

Fiind clasa a8a la un liceu cu o reputatie relativ negativa din cauza trecutului sau, profesorii ne explica diferentele dintre licee de top cum ar fi mihai viteazul, vianu, lazar sau sava, si liceul nostru. (mentionez ca anul trecut ultima medie de admitere a fost 8, 52 la filo) la liceele cu medii foarte mari profesorii nu predau mai mult sau mai bine, poate chiar mai putin, deoarece se presupune ca mediile mari cu care au intrat elevii sugereaza pregatirea pe care o au deja. profesorii cred ca elevii sunt destul de buni, asa ca nu predau mare lucru, iar notele mari la bac se datoreaza orelor de meditatii pentru a face fata la testele de la scoala care cer un nivel inalt de cunostinte. deci, practic poti sa mergi la viteazul si sa inveti mediocru, sau sa mergi la un liceu mediu si sa inveti, bine, foarte bine, sau excelent, in functie de profesorul care iti preda la clasa FARA meditatii.