| Halloween214 a întrebat:

Hey, TPU!
Am nelamuriri in ceea ce priveste transferul la alt liceu intre semestre. Momentan sunt la profilul de stiintele naturii in clasa a X-a ( fara bilingv sau intensiv. As vrea sa ma transfer din semestrul 2 la alt liceu, la uman ( trebuie sa ma interesez ce licee sunt in judetul meu, care sa aiba filologie sau stiinte sociale), pe motiv ca nu mai suport matematica si fizica. Am vrut initial sa ma transfer in vacanta de vara, dar am renuntat.
Ce voiam sa intreb este :
1. Ce diferente trebuie sa dau pentru profil de stiinte sociale daca eu vin de la stiintele naturii? Dar daca este profil de stiinte sociale cu bilingv / intensiv, trebuie sa dau diferente la geografia si istoria Angliei? ( asta in cazul bilingvului). Sau depinde de fiecare liceu ce diferente cere?
2. Trebuie sa dau diferente si din clasa a X-a din primul semestru? Sau doar a IX-a?
3.Ce diferente trebuie sa dau daca ma transfer la filologie? Dar daca ete filologie cu bilingv/ intensiv? Din nou, daca eu vin de la stiinte ale naturii.
3. Este posibil transferul daca voi avea pe primul semestru corigenta?
Va rog frumos, daca stiti sa imi raspundeti amanuntit. V-as fi recunoscatoare! happy
Multumesc frumos! O zi buna! happy

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Transferul se face în conformitate cu prevederile Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor şcolare din învăţământul preuniversitar, aprobat prin Ordinul MENCS nr. 5079/2016, citez:
"CAP. IV.Transferul copiilor şi elevilor  
  ART. 148.Copiii şi elevii au dreptul să se transfere de la o formaţiune de studiu la alta, de la o unitate de învăţământ la alta, de la o filieră la alta, de la un profil la altul, de la o specializare/ calificare profesională la alta, de la o formă de învăţământ la alta, în conformitate cu prevederile prezentului regulament şi ale regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţii de învăţământ la care se face transferul.
  ART. 149.Transferul copiilor şi elevilor se face cu aprobarea consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ la care se solicită transferul şi cu avizul consultativ al consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ de la care se transferă.
  ART. 150.(1) În învăţământul antepreşcolar/preşcolar, primar şi gimnazial, precum şi în învăţământul profesional, liceal şi postliceal elevii se pot transfera de la o grupă/formaţiune de studiu la alta, în aceeaşi unitate de învăţământ sau de la o unitate de învăţământ la alta, în limita efectivelor maxime de antepreşcolari/preşcolari/elevi la grupă/formaţiune de studiu.
(2)În situaţii excepţionale, în care transferul nu se poate face în limita efectivelor maxime de antepreşcolari/preşcolari/elevi la grupă/formaţiune de studiu, inspectoratul şcolar poate aproba depăşirea efectivului maxim, în scopul efectuării transferului.
  ART. 151.(1) În învăţământul profesional, liceal sau postliceal aprobarea transferurilor la care se schimbă filiera, domeniul de pregătire, specializarea/calificarea profesională este condiţionată de promovarea examenelor de diferenţă.
(2)Disciplinele/Modulele la care se susţin examene de diferenţă se stabilesc prin compararea celor două planuri-cadru. Modalităţile de susţinere a acestor diferenţe se stabilesc de către consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ şi la propunerea membrilor catedrei.
  ART. 152. Elevii din învăţământul liceal, din învăţământul profesional şi din învăţământul postliceal se pot transfera, păstrând forma de învăţământ, cu respectarea următoarelor condiţii:
a)în cadrul învăţământului liceal, elevii din clasa a IX-a se pot transfera numai după primul semestru, dacă media lor de admitere este cel puţin egală cu media ultimului admis la specializarea la care se solicită transferul; în situaţii medicale deosebite, elevii din clasa a IX-a a învăţământului liceal pot fi transferaţi şi în cursul primului semestru sau înainte de începerea acestuia, pe baza avizului comisiei medicale judeţene/a municipiului Bucureşti, cu respectarea condiţiei de medie, menţionate anterior;
b)în cadrul învăţământului liceal, elevii din clasele X-XII/XIII se pot transfera, de regulă, dacă media lor din ultimul an este cel puţin egală cu media ultimului promovat din clasa la care se solicită transferul;"
"(3)Transferurile în care se păstrează forma de învăţământ, cu schimbarea profilului şi/sau specializării se efectuează în perioada vacanţei de vară.
(4)Transferul elevilor în timpul anului şcolar se poate efectua, în mod excepţional, cu respectarea prevederilor prezentului regulament, în următoarele situaţii:
a) la schimbarea domiciliului părinţilor într-o altă localitate, respectiv într-un alt sector al municipiului Bucureşti;  
b) în cazul unei recomandări medicale, eliberată pe baza unei expertize medicale efectuate de direcţia de sănătate publică;  
c) de la clasele de învăţământ liceal la clasele de învăţământ profesional;  
d) la/de la învăţământul de artă, sportiv şi militar;  
e) de la clasele cu program de predare intensivă a unei limbi străine sau cu program de predare bilingv la celelalte clase;  
f) în alte situaţii excepţionale, cu aprobarea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar."  

| asperger3 a răspuns:

Buna.
Sa presupunem ca te transferi la filologie.
Vei da diferente din clasa a ix-a pana in clasa in care te afli.
Acum legat de filologie iti tpun ce faci in a x-a si a xii-a(am venit in sem 2 in clasa a x-a)
Cls aX-a:romana, limbi straine, geografie(2 ore), istorie (3 ore), latina(1 ora), desen(1 ora), muzica(1 ora), tic(1 ora)

Clasa a xi-a:romana, limbi straine, latina(2 ore), educatie artistica(1 ora), sociologie(1 ora), economie(1 ora)
Scuze ca nu iti dcriu chiar toate materiile dar sunt si unele optionale.
PS. Pana in clasa a x-a faci mate fizica biologie si chimie urmand ca in a xi-a sa faci o ora de stiinte

Capitolul Diferente(depind limbile straine facute de tine)
-latina
-muzica
-desen
-educatie artistica(daca esti in a xi-a)
PS 2.eu sunt la filo intensiv engleza, deci nu stiu ce sa iti spun la bilingv.