| TheOne98 a întrebat:

am nevoie urgent de " Proprietatile Unghiului Echilateral"
ca eu nu imi gasesc caietul de matematica, va rog frumos. dsi nu vreau luate de pe net, ci din caietul vostru!
P.S - Fundaaa! happy

Răspuns Câştigător
| UnUtilizator92 a răspuns:

Triunghi echilateral:
Triunghiul echilateral reprezintă triunghiul cu toate laturile de lungime egală (congruente). Triunghiul Echilateral are toate cele 3 laturi internet egale cu 60 grade.
Medianele sunt și mediatoare, bisectoare și înălțimi;
Înalțimea h este :, iar aria S este dată de formula:, unde l este lungimea laturii triunghiului;
mijloacele laturilor formează un alt triunghi echilateral.

Nu stiu daca e ok...tongue fundita? :O3

3 răspunsuri:
| Smackdown a răspuns:

Definitie:Triunghiul cu toate laturile congruente se numeste triunghi echilateral
Teoreme directe
Triunghiul echilateral are toate unghiurile congruente
Observatie:Triunghiul echilateral,fiind in acelasi timp si triunghi isoscel,rezulta ca are toate proprietatile triunghiului isoscel
Teorema:Intr-un triunghi echilateral,mediana,inaltimea si mediatoarea fiecarei laturi,precum si bisectoarea unghiului opus laturii,coincid
Consecinta:Intr-un triunghi echilateral, centrul cercului circumscris, centrul cercului inscris, ortocentrul si centrul de greutate al triunghiului coincid
Teoreme reciproce
Daca un triunghi are toate unghiurile congruente, atunci el este echilateral
Triunghiul isoscel cu un unghi cu masura de 60 de grade este echilateral

| Galatz a răspuns:

Triunghiul cu toate laturile de lungime egală (congruente). Triunghiul Echilateral are toate cele 3 laturi internet egale cu 60 grade.
Înalțimea h este :, iar aria S este dată de formula:, unde l este lungimea laturii triunghiului;
Ai inteles?

| Flavius2106 a răspuns:

Triunghiul cu toate laturile de lungime egală (congruente). Triunghiul Echilateral are toate cele 3 laturi internet egale cu 60 grade.