Avertizeaza`i ca daca iti mai iau caietele ii spui profei ca ei au copiat de la tine. Bafta!
Le dai tu asa devii si prietena buna cu ei sau incearca sa-i ajuti sa inteleaga cum sa-si faca temele, explica-le. succes sper sa ajungi la un consens cu ei
Asta mi se intampla si mie...le-am spus ca daca se mai ating de vreun caiet de-al meu o s-o pateasca.sa munceasca si ei un pic, ce noi suntem prostii lor.stam o zi intreaga si ne facem temele ca sa le copie ei in 5-10 minute! si daca se mai intampla, spune-i la profesori sau mai gandeste-te!
Simplu draga mea fa-ti doua randuri unul bun pe care-l tii in ghiozdan si unul cu teme proaste pe care-l tii pe banca si cd o lua nota 2 nu le mai ia or sa spuna ca nu stii nimic si ai scapat bafta
Nu le mai da voie, impune-te. Fa-i sa inteleaga, sa nu iti ma ia caietele. Sau ascunde caietele
Funda?
Cand te intreaba de tema spui ca nu ai facut-o sau pur si simplu le spui ca ai stat mult timp sa o faci si nu e corect ca ei o copiaza in 5 minute
Ti le ia sau ti le cere daca ti le cereprefate ca nu esti atent sau pur si simplu nu mai sta pe langa ei daca ti le ia(asa mi se intampla si mie ) da-le doar la adevaratii tai prieteni sau dale doar cand nu e ceva important sau zile ca nu tia fc tema poate te lasa in pace succes funda?
Si eu am patit.Stai sa vezi ce crize am facut)Si intr-o zi poc o idee sa-mi bag caietul in ghizdan la o colega fara ca, colegii mei sa vada si nul mai gaseausucces!
Ascundele sau spune-le ca le-ai uitat.
sau pur si simplu nu le da.
Intr-un fel sau altul trebuie sa le spui sa nu-mi mai ia caietele. Spune-le in asa fel in cat sa nu se supere dar totodata fii si tu autoritara si daca ai spus nu atunci nu sa fie. Nu va fi deloc usor in cazul in care esti "colega" buna, dar trebuie sa inteleaga si ei unele lucruri si sa stii ca nu prea o sa le convina dar asta e!
Blin ce facut asta la mine apoi de mult erau sa fie cu miinile rupte. Opunele rezistenta si prin vorbe dar si prin fapte ca-ci alt fel nu stiu alta solutie sau incearca a le ascunde si ei vor vedea ca nu au ce cauta la tine se vor linisti.Nui invata ca-ci la ei asta va deveni un obicei.
Pai...
incearca sa le zici ca nu ti-ai facut tema.
si cerei caietul la cineva care si-a facut in ziua aia tema...
sa vezi daca ti`o da...
si daca toth iti iau caietele sa vada daca zici adevarul...
puneti caietul in alth buzunar sau nu iti mai fa tema
ilinca1970 întreabă: