anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o problema big grin Deci fratele meu, e clasa a 5-a. El a lipsit o zi de la scoala cand le-a predat despre adjectiv. Este putin cam sensibil, si acum plange pentru ca maine o sa dea test din adejctiv sad. Si nu pot sa il calmez... Va rog, spuneti-mi la masura clasei a 5-a despre adjectiv. sad Funda! (PS: Scuzati categoria big grin)

Răspuns Câştigător
| Rose123 a răspuns:

Pai ajuta-l tu! laughing Carti de gramatica gasesti pe toate drumurile...ce poate el invata? Definitia adjectivului, cum sa-l recunoasca, ce functii sintactice poate indeplini, ce fel de adjective exista...lucrurile de baza. Nu cred ca este atat de complicat. Daca a invatat si substantivul, va lega notiunile foarte usor.
Poate ca e asa cum spui tu, si el este mai sensibil. Incearca sa-l calmezi. Spune-i ca nu e sfarsitul lumii si ca cel mai important este sa-si stapaneasca emotiile pentru a face cat mai bine la test. Iti spun din experienta propie ca teama intuneca judecata laughing Deci nu-l ajuta cu nimic daca are emotii!

| anonim_4396 explică (pentru Rose123):

laughing Mersi, raspunsul tau a fost cel mai frumos happy L-am ajutat cum am putut, si a luat un 8, doar ca si-a marit nota cu 2 puncte, cand i-a dat in urmatoarea zi sa faca niste propozitii cu substantiv nu stiu de care in nu stiu ce caz, si din astea laughing. Mersi mult tongue

| Rose123 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ma bucur ca a iesit totul bine! happy
Cu multa placere!

6 răspunsuri:
| PreaDulcePreaFin a răspuns:

Https://ro.wikipedia.org/wiki/Adjectiv
serios fratilor aveti internet... daca plangeti acum la banalitatile astea gen adjectiv, atunci la facultate ce mai faci, cand ai sa vezi profesorii de curs doar la examene

| anonim_4396 explică (pentru PreaDulcePreaFin):

Lasa-l si tu in pace. E mic straight face E numa a 5-a... Eu nu cred ca as fi facut vreo criza din asta, dar... El e mai sensibil tongue

| ReViNeMaScAtii a răspuns:

Adjectivul este partea de vorbire care arată însuşirile obiectelor
Felurile adjectivelor a) Variabil dacă are o formă pentru singular şi alta pentru plural. b) Invariabil dacă are o singură formă la singular şi plural.
Când în faţa substantivului, adjectivul poate lua de la acesta articolul hotărât.

| LimonadaBaa a răspuns:

Păi, cartea de română să înveţe din carte sau să se ducă la un coleg să copie lecţia şi s-o înveţe.