Cand inveti, mai ales la romana, ar fi bine sa te documentezi din mai multe parti.Nu e nevoie sa scrii.Doar citeste cat mai mult si fa-ti un "film" in minte despre ceea ce citesti, atunci e imposibil sa nu retii ceea ce trebuie, si totodata iti dezvolti abilitatea de a te exprima.Si inca un sfat, tot ceea ce inveti trebuie sa vina in mod natural, sa aiba o logica simpla ce te face sa stii de unde le iei pe fiecare.Bafta!
Mai mult decat sa-i rogi pe parinti sa depuna o cerere ca sa o dea afara, nu prea ai ce sa faci. Si de obicei nu se intampla nimic dupa astfel de cereri. Te-ai mai putea muta de la scoala, dar cred ca o sa-ti fie mai greu sa te acomodezi. Nu cred ca poti face mai mult decat sa-ti dai silinta si sa te autoevaluezi. Daca inveti bine si stii asta, iti stii valoarea, nu au ceilalti cum sa ti-o diminueze. Si poate ca aceasta profesoara e un inceput si o pregatire pentru ceea ce vei intalni in viata
Scuze, am crezut ca esti userul care a pus intrebarea. Nu avem de unde sa stim cum este profesoara, daca chiar exagereaza sau nu, e adevarat ca de obicei elevii sunt problema, mai ales cand interpreteaza gresit actiuniile profesorilor. Dar da, daca chiar e un caz grav, cred ca poate fi data afara (cel putin teoretic).
Eu si clasa mea o stim de anul trecut pentru ca a avut o inspectie si isi putea alege clasa si ne-a ales pe noi. Atunci era draguta, calma daca nu intelegeam ne explica detaliat. Dar acum e o scorpie. Si azi am trecut la o lectie mai grea si nici unul dintre elevi nu intelegea. Nici macar verisoara mea care e foarte, foarte inteligenta. Nu ma pot muta la alta scoala pentru ca stau la tara iar ultima scoala care mai era in comuna s-a inchis aproape. Elevi dintr-a aV-a au venit la noi. Cea mai apropiata scoala la care ma pot duce e la 30 de km de aici. Si apropo, eu ridic foarte des mana dar nu ma pune niciodata.
Vecina mea de vis-a-vis m-a advertizat in privinta ei ca ne lasa mai moale acum n aV-a pentru ca patit la fel. La inceput a fost draguta cu ei iar apoi in aVI-a era... nu imi putea descrie.
Incearca sa fii activa la ore..sa ridici des mana, sa predai temele la timp si sa fii respectuasa cu ea. Clasa a V-a e mai grea, dar profesorii nu musca. Dupa un timp o sa te acomodezi si nu o sa ti se mai para atat de rea. Bafta!