Ce clasa este fratele tau? eu te pot ajuta ca abia am dat bacul la bio dar trebuie sa stiu anumite detalii. de ex celula vegetala si cea animala au diferite componente, la fel si tipurile de tesuturi sunt diferite in facut de vegetal sau animal.
INTREBAREA 4 Organismul uman are 23 perechi de cromozomi : 22 autozomi si doi cromosomi sexuali (la femei 22+XX, la barbate 22 + XY). Fiecare celula din organism poseda deci 46 cromozomi cu exceptia celulelor sexuale (ovul/spermatozoid) care au jumatate din setul cromosomial (ovulul: 22 +X, spermatozoidul: 22+X sau 22+Y).
3. Regnul reprezintă cea mai îaltă categorie sistematică folosită pentru a clasifica organismele. TIPURI
Regnul Animalia
Regnul Plantae
Regnul Fungi
Regnul Monera
Regnul Procariota
Intrebarea 6 e incompleta.
La 8 este diviziune meiotica sau mitotica? Nu pot rezolva daca nu stiu asta.
La 5 nu stiu exact. Restul ti le copiez maine din carte, numai sa imi spui pentru ce cls.
In ce clasa spuneai ca e? Pentru ca eu nu pot raspunde decat la prima fara sa incep sa sap dupa batranele mele caiete. La 1. e "unitatea structurala, functionala si genetica a materiei vii. Cmponentele: Membrana celulara, perete celular, citoplasma, nucleu, vacuole, si organite celulare, care pot fi comune, partial comune sau specifice.". In rest, sper sa te poata ajuta altii, ca eu am dat in balba...