| DavidAntonio a întrebat:

Hey TPU! Astazi profesoara de matematica mi-a pus 2 in catalog pentru ca n-am scris in caiet fix cum era la tabla un exercitiu, este normal ce a facut?

33 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu cred ca este doar acest motiv. Se pare ca nu spui tot.

| Mosotti a răspuns:

Nu e normal, poti sa-l scrii cum vrei, doar ca la ascultare sa stii sa-l faci.
Si notele se dau pe competente pe ce stii, nu pe cum ai pus ex in caiet, cheama parintii la scoala sa o ia la intrebari, nu sta asa sa te ia de prost.

| T0T a răspuns:

La matematică se predau și metode. Dacă ești la o metodă și tu nu o faci pe aceea înseamnă că nu ai înțeles lecția.
Matematica nu este așa simplă încât să spui „rezolv cum vreau eu". De obicei, când se predă o metodă de calcul sau de rezolvare a unei probleme, aceasta e prezentată pentru exerciții simple care pot fi rezolvate foarte ușor și cu alte metode. Însă, profesorul îți predă (explică) metoda pentru a o putea aplica, mai târziu, pentru exerciții mai complexe unde chiar se pliază acea metodă (poate doar acea metodă). Deci tu fiind la o metodă și făcând altceva decât e lecția, rezultă că nu poți lua o notă de trecere pentru lecția respectivă. Mie mi se pare foarte simplu. Cine spune contrariul nu cred că a iubit prea mult școala sau poate doar matematica. În momentul în care cunoști mai multe metode, ai mai multă flexibilitate. E ca la română, unde e bine să cunoști mai multe cuvinte pentru a avea un vocabular mai bogat, nu să te rezumi doar la a te înțelege cu vânzătorul.
Poate pedeapsa e prea dură, însă adevărul e că nu înțelegi ce e aia matematică și de ce e bine să cunoști mai multe metode de rezolvare, nu doar una singură - pe a ta. Ține de extinderea perspectivei.

| Emma30555 a răspuns:

Poate nu ai scris mai nimic și de aceea s-a supărat. În orice caz, lucrurile se vor remedia, adică nu te speria ca nu o sa fie chiar asa rău mereu, o sa-ti dea și note mai bune sunt convinsa. Poți vorbi cu diriginta dar eu zic ca se va rezolva

| Lukasssz a răspuns:

Si se mai intreaba profesorii de ce nu li se maresc salariile.

| Brizbriz a răspuns:

Daca ti-as fi parinte as merge la politie si i-as face aleia si scolii plangere penala pentru abuz de putere si molestare de minori
altfel nu se invata minte... NICIODATA angry

| haileewatson a răspuns:

Din pacate scolile romanesti sunt pline de astfel de specimene de profesori care isi abuzeaza puterile. Sfatul meu este sa vorbesti cu parintii si dirigintele. Explica-le de ce ti se pare nedrept. Nu ma pricep dar probabil poti face un fel de contestatie. Notele ar trebui sa fie date in functie de evaluarea cunostintelor, nu fiindca n-ai copiat fix ca la tabla un exercitiu.

| floresdemayo a răspuns (pentru haileewatson):

Te citez:
"Notele ar trebui sa fie date in functie de evaluarea cunostintelor, nu fiindca n-ai copiat fix ca la tabla, un exercitiu."

Dacă nu copiază exercițiul ca la tablă, crezi că un elev mediocru (deci, nu mă refer la unul eminent!), ar fi capabil să își rezolve singur și corect tema pentru acasa?
Cum crezi că îi vor fi evaluate cunoștințele, la un eventual test, dacă el a scris printre rânduri, in timp ce i se preda?
Gândește logic, profesorul acela se străduia să explice în pași mărunți tehnica de rezolvare a unui exercițiu, iar faptul că s-a dus direct la el, in timpul orei, înseamnă că ceva i-a atras atenția.
Poate că a observat că cineva îi boicotează ora, fie era distras de alte activităti, fie se juca pe telefon si nu a avut timp să scrie- el știe. Aici, in descriere, băiatul a livrat povestea din perspectiva lui, in favoarea lui, dar sunt aproape sigură că a denaturat adevărul! Poate că din acest motiv, el refuză să își anunțe părinții, invocând alte pretexte pentru care nu vrea să le spună despre notă. Mira-m-aș dacă proful de mate nu o să-i contacteze părintii, ca să-i informeze despre nota fiului lor. happy

Încă ceva! La ora lui fiecare profesor își evaluează elevii cum vrea!
Iar specimene, de care vorbesti, găsești peste tot. Și printre colegi, și printre vecini, uneori chiar si printre prieteni. Ia lumea așa cum e, dar păstrează ce e bun!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu. E un abuz de functia si statutul pe care il are.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Matematica e o știință exactă. Ea (profesoara) de ce mai explică și scrie la tablă? Acasă îți exersezi ce mod de calcul vrei. De asemenea, la teme ai mână liberă ca mai apoi să fii verificat (ar trebui), fără să te răzvrătești că ți se impune. Mergi la școală să fii învățat. Calificativele se dau pe evaluare (profesorul are dreptul să verifice cunoștințele elevului în orice moment). Așa că, nota ți se modifică. Pregătește-te. Va urma...

| newaccountbye a răspuns:

Buna! In primul rând, in ce clasa ești? In al doilea rând, sigur nu ai mai făcut ceva pe lângă asta? Gen, ai vorbit la ora sau ai râs? Dacă a făcut așa doar pentru simplul fapt ca tu scrisesei greșit, nu e deloc normal. Trebuie vorbit cu directorul.

| DavidAntonio explică (pentru newaccountbye):

Buna, sunt clasa 9, n am mai facut nimic, stateam cuminte in banca mea, si eu facusem inainte exercitiul, si in acel moment ma uitam la tabla si vine la banca la mine si imi zice ca "Eu stau de jumate de ora sa explic si tu faci cum vrei tu?" Si s-a uitat cum ma cheama si mi-a pus 2 in catalog

| newaccountbye a răspuns (pentru DavidAntonio):

Da, din păcate așa este învățământul în România. Îmi pare rău pentru tine, dar dacă in zilele următoare observi ca te mai tratează urat și prinde pica pe tine, trebuie spusa.

Eu maine vorbesc cu diriginta pentru ca eu zic ca mi se pare nedrept sa mi puna 2.

Da, cu diriginta e normal. Am și eu un domn de mate care pune 3 la ordinea zilei și eu încă sunt in generală, deciiii

Sincer nu e ok sa puna profesorul note asa ca vrea el. ar trebui sa puna pe evaluarea conostintelor.

Sigur ca da. Măcar de te asculta la tabla. Bănuiesc ca nici părinții tăi nu au fost prea fericiti când au auzit asta. Adică nu e de lăsat așa

Nu le-am zis. ca mi vor tine morala. si nu ma cred

Umm. Înțeleg! Sigur îți motivează nota aceea, sau o transforma in 8

| anonim_4396 a răspuns (pentru DavidAntonio):

Scriel in caiet de la un coleg, scrie deasupra exercitiului scris de tine ( model personal) si spune-i dirigintei ca tu ai scris asa pentru ca inveti cum vrei tu si cum iti e mai usor nu poate profesoara sa ti umpuna un mod motamo (identic cu al ei de a invata pentru ca tu retii f greu asa).+ ca nota la caiet se da dupa ce te anunta ca face asta, nu te ia nepregatit. EXPLICAI CA TU AI GANDUL SA TERMINI LICEUL CU O NOTA MARE SI S-A GASIT DOAMNA ASTA SA-TI STRICE MEDIA PT UN EXERCITIU DE LA TABLA COPIAT INTELIGENT, SPECIFICA INTELIGENT Adica tu inveti cum e mai usor.
(toate vrajeli dar adevarate, poate merg)

Sper, o sa vorbesc cu diriginta si sper sa fie totul bine

Succes!

| DavidAntonio explică (pentru anonim_4396):

Asa am sa zic, si cu modelul chiar asa e, am rezolvat exercitiul cum mi-a fost mie mai usor

| sadrian46 a răspuns (pentru DavidAntonio):

"Eu stau de jumate de ora sa explic si tu faci cum vrei tu?"
Nu este vorba de normalitate. Este injust. Contestație în scris, chiar dacă devine dușmană cu tine. Trebuie să o învețe cineva care îi sunt limitele.

| Salontanul a răspuns (pentru newaccountbye):

Si cel de romana? Ca daca scrii "deciiii" si nu pui punct la sfarsit si el ar trebui sa-ti dea note mici.

| newaccountbye a răspuns (pentru Salontanul):

Domnule, mediul on-line e cu totul altceva decât școala. Nu confundați ce fac la școala, cu ce fac în on-line. În ziua de astăzi, tinerii așa vorbesc pe net.
Și nu m-am referit că primesc eu 3 la matematică. Nu vorbiți în neștiință de cauză.
Dar, dacă dumneavoastră vă permiteți să mă corectați, țin să menționez că nu ați găsit persoana potrivită.

Asta vine exact ca situatia in care seful se comporta ca pisica acasa si devine leu cand este ca subordonatii? De ce sa fim duali? Daca ai scris gramatical la scoala asa scrii si in alta parte.

Și cine îmi pune mie condiția să fie așa? Până și cel mai bun profesor din România de gramatică vorbește în on-line greșit. Așa că nu vine nimeni să îmi spună mie acest lucru. Până la urmă eu nu v-am răspuns Dvs la întrebare, ci lui.

Dupa ce scrii un raspuns si vrei sa-l postezi, TPU iti spune sa verifici daca-i corect gramatical. Nu te-ai intrebat de ce? Acest site si-a asumat si rolul de a educa tanara generatie.

Sunt destul de educată, oricum. Aș dori să închidem subiectul. Vă doresc o seară bună!

Seara buna!

| MilmolfayCuTaitei a răspuns:

Legal nu are voie, cat timp nu a specificat cum sa rezolvi acel exercitiu, cat timp ajungi la rezultatul bun este corect! daca erai la o anumita lectie si ea iti cerea sa rezolvi asa, e pe meritate 2 ul

| norocbun a răspuns:

Nu, nu e normal. Dar asa sunt unele persoane, nu trebuie sa iti faci prea mari griji. Scopul tau e ca media notelor sa fie cat mai buna, nu ca o anumita nota sa fie maxima. Desi e greu de inghitit pentru multi pastila asta, e o corelatie puternica intre educatie si bunastare. Trebuie sa incerci sa faci cat poti de mult (natural, unii vor putea mai mult, altii mai putin), dar nu e util sa iti bati capul cu o instanta proasta. Lucrurile sunt ce sunt, viata dureaza 80 de ani, planul trebuie facut pe termen lung, nu de azi pe maine, nu de luna asta pe urmatoarea. Toate cele bune!