| DavidAntonio a întrebat:

Hey TPU! Astazi profesoara de matematica mi-a pus 2 in catalog pentru ca n-am scris in caiet fix cum era la tabla un exercitiu, este normal ce a facut?

33 răspunsuri:
| Emma30555 a răspuns:

Poate nu ai scris mai nimic și de aceea s-a supărat. În orice caz, lucrurile se vor remedia, adică nu te speria ca nu o sa fie chiar asa rău mereu, o sa-ti dea și note mai bune sunt convinsa. Poți vorbi cu diriginta dar eu zic ca se va rezolva

| MilmolfayCuTaitei a răspuns:

Legal nu are voie, cat timp nu a specificat cum sa rezolvi acel exercitiu, cat timp ajungi la rezultatul bun este corect! daca erai la o anumita lectie si ea iti cerea sa rezolvi asa, e pe meritate 2 ul

| T0T a răspuns:

La matematică se predau și metode. Dacă ești la o metodă și tu nu o faci pe aceea înseamnă că nu ai înțeles lecția.
Matematica nu este așa simplă încât să spui „rezolv cum vreau eu". De obicei, când se predă o metodă de calcul sau de rezolvare a unei probleme, aceasta e prezentată pentru exerciții simple care pot fi rezolvate foarte ușor și cu alte metode. Însă, profesorul îți predă (explică) metoda pentru a o putea aplica, mai târziu, pentru exerciții mai complexe unde chiar se pliază acea metodă (poate doar acea metodă). Deci tu fiind la o metodă și făcând altceva decât e lecția, rezultă că nu poți lua o notă de trecere pentru lecția respectivă. Mie mi se pare foarte simplu. Cine spune contrariul nu cred că a iubit prea mult școala sau poate doar matematica. În momentul în care cunoști mai multe metode, ai mai multă flexibilitate. E ca la română, unde e bine să cunoști mai multe cuvinte pentru a avea un vocabular mai bogat, nu să te rezumi doar la a te înțelege cu vânzătorul.
Poate pedeapsa e prea dură, însă adevărul e că nu înțelegi ce e aia matematică și de ce e bine să cunoști mai multe metode de rezolvare, nu doar una singură - pe a ta. Ține de extinderea perspectivei.