Vezi ca-ti trimit niște reguli prin mesaj privat. Învață absolut tot ce-ți dau, toate regulile. Unde nu pricepi, revii, poți să mă întrebi orice. Apucă-te de treabă și lasă net-ul!
Tu glumeşti!
Ca să pot să-ţi scriu despre toate propoziţiile subordonate cred că aş avea nevoie de vreo două - trei zile.
Tu cînd ai mai învăţa?
Acuma te-ai trezit şi tu că nu le ştii?
Du-te mai bine şi te culcă!
Acum? Și marți, susții examenul de evaluare națională?
Crezi că-ți va folosi la ceva copy-paste-urile ce le vei primi? Nici gând. Ai avut timp de învățat, un an de zile! Acum, e târziu. Trebuia doar să repeți.
Daca nu le inteleg.ce vrei
Imi trimiti si mie?!
Un iubit? Un film?
" Toate regulile"- care ar trebui sa le invat!)
Vezi ca-ti trimit niște reguli prin mesaj privat. Învață absolut tot ce-ți dau, toate regulile. Unde nu pricepi, revii, poți să mă întrebi orice. Apucă-te de treabă și lasă net-ul!
Copilu' lu' dumnezeu...ce ai facut in clasa a 7-a si a 8-a? sti cum se spune"porcul nu se ingrasa in ajun daca nu le intelegeai intrebai si tu la jumatatea anului profa de romana...si apropo am terminat clasa a 6-a si le stiu foarte foarte bine..mai mare rusinea de tine..eu nu as fi avut curajul sa pun o astfel de intrebare.
Astea se fac prin clasa a 7 si a 8-a, daca nu ma insel, pai se vede si din denumire semnificatia lor adica, atributive sunt propozitiile care raspund la intrebarile:Care si Ce Fel De? Propozitia atributiva este derivata de la atribut ca ex:Mere rosii-intrebare:Ce Fel De mere? La fel si cu propozitia subordoanta subiectiva si predicativa, sunt derivate ale subiectului si predicatului.Pentru subiect intrebarea:Cine? insa pentru predicat depinde ce fel de parte de propozitie este, adica nominal sau verbal! Poti gasi mai multe detalii si pe site-uri specializate