Bună!
Vezi toate profilele/specializările în Anexa 1 de la linkul :
subiecte2011.edu.ro/bacalaureat/Legislatie/Ordin_4800-31-08-2010.zip
Toate cele bune.
Mate-info,filologie,stiinte ale naturii, mecanic si electric.La filo este cel mai usor faci engleza multa, la mate-info, mate multa, la stiinte biologie si la electric si mecanic faci de toate si multe module!
Buna!
Daca iti place romana si lb. engleza, du-te la uman ( filologie / stiinte sociale ). La filo ( unde sunt eu ) faci 4 ore de romana, 3 de engleza si restul pe langa ( nu le insir aici pe toate... eventual daca chiar te intereseaza le spun. am spus doar la ceea ce-ti place tie ). Teze vei avea la: romana ( obligatoriu ), latina ( obligatoriu ), engleza / franceza ( depinde de liceu. la unele e la alegere, la altele e obligatoriu una din cele 2 ) si istorie / geogra ( la alegere. la fel si aici, depinde de la liceu la liceu ) si mie, cel putin, nu mi se pare greu deloc.
Daca la ceea ce tine de real, te descurci bine doar la informatica, nu-ti recomand mate-info pentru ca acolo ar trebui sa stapanesti cat de cat mate, iar multi spun ca daca nu o intelegi in generala, in liceu nici atat. Nu sunt la mate, nu prea cunosc situatia, dar am colegi care sunt la MI (mate-info) si spuneau ca e foarte greu ( daca nu te prea descurci cu mate ).
Tot ce tine de filologie, pot sa spun ca din a 11-a scapi de mate, fizica si chimie. Se transforma intr-o singura materie numita Stiinte.
Dar mai e un profil... Stiinte ale naturii. Nu te intereseaza? Daca ai vrea spre medicina, te ajuta. cu chimie, bio,...
Noi degeaba spunem despre toate profilele aici, pentru ca ar trebui sa ai si tu o idee, chiar si vaga, despre ce ai vrea mai departe, la ce crezi ca te descurci mai mult, ce-ti place etc.
I. Profil, specializari, teze
1) Profilul real:
a. mate-info (specializare a profilului real)
? se axeaza pe matematica, informatica, fizica, dar se pune destul de mult accent si pe chimie, biologie;
? este considerata cea mai complexa specializare dintre toate, pentru ca ofera o gama larga de posibilitati in urma terminarii liceului, deoarece sunt destule ore si de romana (3h-4h), iar materii precum istoria, geografie, socio-umanele, limbile straine se studiaza de asemenea, ce-i drept, intr-o masura mai mica decat la uman;
? se fac 4h-5h matematica, 3h fizica, 2h chimie, 2h biologie, 3h informatica...
Reek54 întreabă: