| SecretSmile a întrebat:

Cine e in clasa a 8a si a facut la istorie Integrarea dacilor in lumea romana(e la pag 26 in carte) va rooog dati-mi si mie ce va predat profesorul sau un mic rezumat plzzz Dau funditaaa

Răspuns Câştigător
| Andreeataranu a răspuns:

Dupa pacea lui Decebal cu Domicean, noul imparat Marcus Ulpius Traianus a anulat aceasta pace rusinoasa si si-a facut planuri de a cuceri Dacia.Au urmat doua razboaie sangeroase si de lunga durata in anii 101-102 (primul) si 105-106(al doilea). In primavara anului 101, Traian cu o armata puternica trece Dunarea in B anat ajungand la Tapae unde are loc o batalie apriga intre daci si romani pe care dupa mari pierderi o castiga romanii.Venind iarna Decebal concepe un plan indraznet de razboi si fiind ajutat de o armata de sarmati ataca cetatile romane de la Dunare. Dacii si aliatii lor sunt respinsi.In primavara anului 102, romanii ataca din nou ajungand in fata Sarmisegetusei.Decebal este nevoit sa ceara pace care impunea dacilor conditii foarte grele.Decebal ne socoteste pacea si se pregateste de razboi.Traian care nu a renuntat la cucerirea Daciei il pune pe renumitul arhitect Apollodor din Damascsa construiasca un pod de piatra peste Dunare.In iulie 105 pe aici si prin alte locuri armatele romane invadeaza Dacia ajungand pana la Sarmisegetusa acestia patrund in cetate si dau foc.Decebal se sinucide iar prada de razboi luata de invingatori este uriasa.In anul 106 Dacia devine provincie romana.La sfarsitul secolului 2 frontiera romana de la Dunare a fost amenintata de dacii liberisi cu un secol mai tarziu de goti.Acest lucru il face pe imparatul Aureliansa retraga armata si administratia romana din Dacia. Dobrogea ramane sub stapanirea romana pana in anul 602

25 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| cristi62 a răspuns:

Hey eu is a 8*a si tot ce scrie in carte iti preda si in caiet, numai ca sub alta formabig grin

| SecretSmile explică (pentru cristi62):

Da-mi si mie plzz ce v predat in kiet k iti dau funditaaa

| Inemes a răspuns (pentru cristi62):

Pe TPU dau numai peste pusti care is a 8 a laughing

| cristi62 a răspuns (pentru Inemes):

DA,tu a cata esti draguto?laughing

Secret whistling

Esti o Leasad

Stiubatting eyelashes

laughing Deci ai de gand sa imi zici si mielaughing sau vrei sa intru pe re.plici.rolaughing

Genial!"Acest utilizator nu accepta mesaje private!" laughing

E viatalaughing) EPIC FAILlaughing)))

Stai ca eu tot prost sunt, cine nu poate primi mesaje private?laughing

Tu laughing

Serios? dc? am rama prea mica?

Va ramane un mister thinking laughing

Ce sa ramana mister :mesaju sau rama mea?laughing

| cristi62 a răspuns (pentru cristi62):

Deci acum imi spui cati ani ani ai?happy stiu ca raspunsul va fi nu, dar macar incerchappy

Incercarea moarte n-are tongue
Suntem de varste apropiate.batting eyelashes

I-auzilaughing)

Adicaa?big grin detalii.mai cu viata ca nu te mananca fuego.

Vrei cam multe laughing

O luam cum spui tu.deciii?

Vrei s-o luam cum vreau eu? surprise
Ce raspuns pervers laughing

Probabil?! ^___^