| Zanisoara a întrebat:

cu cat timp inainte ar trebui sa inveti pentru bac ca sa iei note mari? In afara de ce inveti la scoala.Sa inveti comentarii literale, pentru romana care sunt FOARTE multe, sa faci teste la matematica.Eu vreau sa iau note mari deoarece vreau sa merg la facultatea de medicina.Cand ar trebui sa ma apuc de invatat? Din clasa X,XI, sau XII? Daca ma apuc din clasa XII nu cred ca am timp sa invat fiecare comentariu, si sa fac si la matematica.Sa ma apuc din clasa XI? V-am zis,eu vreau note mari, aproape de 10, si pentru asta trebuie sa invat nu gluma.Nici nu am intrat la liceu, si deja vreau sa ma pregatesc pentru bac. Oricum nu o fac din clasa IX, poate din X sau XI.Voi ce ziceti? Cand sa incep? Dau funda

3 răspunsuri:
| corolav a răspuns:

Dragă fetiță din basme, tu reproșezi altora că nu știu gramatică și textul tău e plin de bubuțe.
Ca să dau doar un singur exemplu...
„Comentarii literale ". Corect este „literare".
„Literar" = referitor la literatură.
„Literal" = care se face, care se reproduce, cuvânt cu cuvânt, textual, exact. Care conține mărimi notate cu litere.
Ca atunci când notezi cu a,b, c, d. (deci cu litere ) colțurile unui dreptunghi. Deci „notații literale", înscrieri literale.
Sau atunci când notezi cu litere subcapitolele unui paragraf ( „inscripționări „literale").
În rest, textul tău nu respectă folosirea corect gramaticală a virgulelor, după „și " nu se pune virgulă decât în situații speciale, după înscrierea clasa X, XI, XII ( corect se scrie a XI-a, a XII -a). Și mai sânt...
Cât despre „când să te apuci de învățat?", (mai ales că vrei note foarte mari) indicația corectă este = din prima oră de clasă a clasei a IX -a.
Sănătate!

| Victoria275 a răspuns:

Ce ar fi sa inveti mereu? E greu, a sa-i?

| Zanisoara explică (pentru Victoria275):

Dupa raspunsul tau, vad ca pentru tine e greu, mai ales gramatica.