Pur si simplu spune'i ca vreti sa discutati, dupa care ii spui ca fizica este o materie care iti produce proble si ca ai luat un 5. Daca te cearta lasa capul jos si asculta, dupa sigur ii trece
Ajutati-ma. Asa se desparte. In ce clasa esti? Problema ta este ca ii spui doar pentru ca vrea sa mearga la sedinta. Asa o sa te certe aspru si sper pentru tine sa nu fie prea incarcata de tot felul de suparari ca sa nu o ispiteasca furiile. Furiile sunt niste ajutoare ale infernului. Cauta motive si slabiciuni sa-si faca loc in viata oamenilor. Buhuhu. Asa ca trebuie sa te gandesti repede, de ce ar accepta acest 5, ea, mama ta? Ce gand ar face-o sa treaca peste, sa nu i-se para ca a cazut cerul si ca a venit sfarsitul lumii? Poate daca tu esti relaxat/a, atunci ea se pesimizeaza mai tare. Sau poate ca din contra, daca esti relaxata, se relaxeaza si ea, ceea ce nu cred. Poate ar fi bine sa ii ceri sa-ti explice ce nu ai stiut? Sa vada cat de greu este? Nu. Nu cred ca poti manipula lucrurile. Poate sa o lasi sa afle de la scoala, daca tot ai dus lucrurile pana aici, mergi mai departe si nu ezita. Da. E o idee sa mergi cum ai inceput si pana la capat.
Mai bine ii spui, nu e un sfarsit de lume, si eu am luat 5 la fizica dar daca vrei poti sa iti indrepti media cu un 6-7 acolo, daca nu intelegi fizica poti sa ii zici sa te asculte din teorie
Spune-i cati p; are rau si vei remedia asta si dupa ce ii spui pune sa inveti
Pff pentru un 5 te temi? Mama ta tine sa iei note doar de 10? Stai calm(a), iii spui ca ai 5 la fizica si gata
OMFG! Eu am 3 de 3 la fizica! Daca eu luam 5 dadeam party! Avem un prof jegos.batran.si gay!. Oricum poti sa vorbesti cu ea si sa spui ca vei incerca sa iti indrepti nota si chestii d-astea....Succes!
"Minciuna are picioare scurte" si ii spui direct ca ti-a fost teama de reactia ei, te straduiesti din plin sa iei note acatarii, dar unele materii ti se par grele si vrei ajutor pentru a le intelege. Daca mama ta doreste sa te mediteze la materiile pe care nu le intelegi, cere-i ajutorul. Mama nu este dusmanul tau, ci prietenul tau care-ti doresste intotdeauna binele. Nu-ti fie teama! Mai rau, daca nu-i vei spune si pe luni cand va veni sa se intereseze de rezultatele tale, poate ca o sa fie mai dureros pentru tine.
Mult noroc!
Ai spui la diriginta/diriginte sa-ti treaca notele in carnetul de note si din ala 5 il faci 9 si asa maicata nu se va mai duc e la scoala sa vada notele.
Eu am luat 3 si i-am spus la final de semestru.ea credea ca-mi iese8 media, cu 3 iesea 7. ii spui pur si simplu.mai bine decat sa faca o scena la scoala.
Ii spui ca din greseala ai luat un 5 si ca promiti ca pe viitor iti vei schimba nota ca vei invata mai mult
Pai ceea ce iti voi spune e doar ceva ce am auzit dar inca n-am incercat. Incearca sa-i dai o veste si mai proasta inainte ca sa nu-i mai pese de 5 -ul ala. Ceva de genul,, Mami, am lasat o fata insarcinata . '' si dupa aia spune-i,, Glumeam, am luat doar un 5 la fizica ''. Daaa, acum serios nu incerca asta ca poate te trezesti cu o palma sau asa ceva. E doar un 5, treci peste! O nota rea nu o sa te omoare. Peste cativa ani nu o sa-i pese nimanui ca ai luat 5, exista note mai mici de atat.
Pai ar trebui sa-i zici ca ai luat o nota proasta si ca vei incerca sa iei mai mult data viitoare...si spune-i ca e nota de trecere...eu am luar 4 la matematica si mi-a zis ca este greu si ca sa fiu atenta! Asa ca nu se poate intampla nimic rau!
Si daca ai 10 atunci esti un adevarat geniu nu? Un enstein modern
Poti sa ii sapui ca te-ai saturat da 9 si 10 si ai zis ca ar fi bine sa mai tai din note.
Jalnic...serios frate? intrebi pe TPU cum ii spui mamei ca ai luat un 5? e un 5 frate nu vine apocalipsa doar spune-i.
Incepi cu: Mama vreau sa purtam o discutie. Stiu ca merit sa fiu pedepsit/a, sa ma lasi fara calculator, sa nu ma mai lasi afara, sa imi ei telefonul... toate acestea le merit. Te rog iarta-ma pentru ca am luat 5 la fizica. Astept sa imi ispasesc pedeapsa.
Sa sti ca cel care incepe discutia are sorti de izbanda. Sper ca te-am ajutat.
Pai,daca vede ca te-ai straduit si chiar ai invatat, va intelege ca a fost o intaplare, dar daca vede ca nu ai pus mana pe carte/caiet, na, ai arso
Pai faci cam asa"pfff azi am dat un test la fizica si a fost atat de greu incat nu cred ca i-au mai mult de 4, iar cand ii spui nota 5 va fi un pic mai calma"eu cam asa fac sper ca ti-am fost de ajutor.
Mergi si ii spui direct, mie mi se pare ca un 5 la fizica e bun, cu cat prelungesti mai mult cu atat e mai rau sau poti sa nu ii spui si o lasi sa mearga la scoala si ii spui : Surpriza!
Vorba dirigai mele : "Parinti nu o sa va omoare pentru. o nota mica pentru. ca au bagat multi bani in voi"
Nu frate, nu face promisiuni pe care nu le poti indeplini. Si cand o sa auda mama ta tot bullshit-ul ala negandit o sa zica "vai ce fiu prost am, si ce e mai rau e ca ma crede si pe mine proasta". Zii doar ca o sa faci tot ce poti.
Am mai spus si o repet, nu face promisiuni pe care nu le poti indeplini, gandeste inainte sa spui ceva, cel mai bine ar fi sa zici "o sa fac tot ce pot"
Daa...fizica...Fa ca mine Am luat 5 la fizica! Nu pot frate mai mult, nu o inteleg!
Spune-i exact ce ai scris aici. Mai sincer/sincera de atat nu cred ca poti fi. Bafta!