| Panteraa a întrebat:

Cum imi pot perfectiona engleza vara asta? Cum as putea sa stiu mai multa engleza pana incepe scoala? Trec a 10-a si abia anul acesta am facut engleza serioasa. Pana sa intru la liceu acesta materie era mai mult o joaca. Stiu cat de cat. Eu ma gandeam ca sunt mai slaba pentru cat stiu, dar am avut media 8 in clasa a 9-a ceea ce mi s-a parut chiar bunicel. As vrea ca pana in toamna sa reusesc sa stiu mai multe la acesta limba. Cum as putea face asta?

8 răspunsuri:
| Ruxiii a răspuns:

Asculta muzica in engleza, cauta versurile si incearca sa le intelegi/traduci. Citeste in engleza. Nu conteaza ce, engleza sa fie. Incearca sa intelegi ce citesti. Urmareste filme/seriale fara subtitrare o data, si dupa uita-te cu subtitrare (as recomanda seriale, pentru ca dureaza mai putin un episod, cca. 40 min, iar sa vezi de 2 ori acelasi episod are insemna o ora si 20 de min pe cand un film iti ia pe putin 3 ore sa il vezi de doua ori). Cauta pe facebook (prin grupuri) sau pe twitter straini care au aceleasi interese ca tine si incepe sa vorbesti. Daca ai un smartphone, gasesti pe magazinul de aplicatii (android sau iOS) Duolingo. E o aplicatie care te invata putina engleza. Invata timpurile verbale (cel mai bine le inveti comunicand). Scrie in engleza cat mai mult. Eu asa am invatat engleza si eram prastie cand am intrat la liceu. Din clasa a 10-a m-am luminat dupa ce am facut ce ti-am scris tie mai sus.Acum stiu engleza suficient de bine incat sa port o conversatie, sa iau 10 in teste si teze si sa nu am emotii pentru bacul la engleza.

| RAY a răspuns:

Isi spun experienta mea
cand eram la scoala numi placea accentul britanic
nici in liceu,dar am facut cea imi place am vizionat documentare,filme,muzica,crede-ma ca n-am nici un curs,nici o meditatie, da m-a ajutat foarte mult,totul e sa te folosesti de limba invatata,meniul in engleza,sa gandesti in engleza sa faci totul in engleza, are o gramatica usoara mai greu cu pronuntarea lor, isi recomand un curs daca il vrei da-mi mesaj, e o limba frumoasa sincer, trebuie sasi placa totul sta in asta si da repetitia e mama invataturi, conexiunile devin tot mai puternice cu cat repeti acel cuvant valabil in orice

| LSMM a răspuns:

Petrece cât mai mult timp citind, auzind, poate chiar vorbind engleza.
Ca să te înveți cu o persoană care vorbește în engleză și să reții câte ceva util, ascultă cursurile de aici:
http://www.engvid.com/
Citește cât mai multe articole în limba engleză, caută cuvinte pe care nu le știi și încearcă să te concentrezi câteva minute numai pe ele: fă propoziții, imaginează-ți situații în care le-ai folosi. Poți începe de la un singur cuvânt dacă ți-e greu.
Mai e varianta dicționarului, să înveți câteva pagini din el pe zi, dar orice faci, nu uita să integrezi cuvintele alea în fraze sau discuții pe net, cu străini.
Baftă!

| dodo1530 a răspuns:

Stiu mai bine decat crezi cum te simti pentru ca sunt intr-o situatie aproape similara cu a ta. happy Diferenta este ca eu am facut ceva pregatire anul asta.
In primul rand, trebuie sa te asiguri ca stii principalele timpuri verbale, adica modul in care se formeaza (ex: Perfect simple: S+Vinf) si ce exprima ele (ex: Perfect simple: o actiune ce se desfasoara in mod regulat, obisnuit, continuu). In al doilea rand, trebuie sa incepi sa conversezi, indiferent ce sau cu cine, dar trebuie sa o faci (in timp va deveni foarte usor).
In felul asta te lovesti de anumite cuvinte sau noi reguli pe care le vei infata tot utilizandu-le. Daca nu ai cu cine sa vorbesti prin casa sau vreun prieten apropiat, atunci incearca sa te impritenesti cu cineva din strainatate si sa conversezi cu el/ea.
Cum aproape toti oamenii de pe planeta asculta muzica, poti incerca sa traduci din melodiile pe care le asculti si, in loc sa te uiti la un film subtitrat in romana, poti vedea unul in engleza, chiar daca la inceput e mai greu.
Si acum regula de baza si cea mai importanta: NU FOLOSI GOOGLE TRANSLATE!
Stiu ca suna cam aiurea si ca poate asta e cel mai greu de facut, dar sa stii ca daca te bazezi pe el atunci nu iti vei mai pune mintea la contributie, vrand nevrand si nu se vor sesiza mari progrese.

Nu vei putea muta muntii din loc intr-o vara, dar te va ajuta f mult pentru anul' viitor. MULT SUCCES! :*

| RobertVali111 a răspuns:

Daca iti place sa te uiti la filme...vizioneaza-le cu subtitrare in engleza si google translate deschis. Cum nu intelegi un cuvant, il cauti. Mie mi se pare ca functioneaza. big grin

| sisimiki a răspuns:

Ori sa faci meditatii cu un profesor bun, ori iei dictionarul si inveti cuvinte noi. Si daca ai nevoie sa iti perfectionezi verbele, cauta site-uri.pup

| ʀᾄẓvẏ a răspuns:

Sunt diferite cursuri de engleza online cum ar fi :

https://www.youtube.com/channel/UCVLgiK5Q8yRkQ0s0o_RIzrA

Sau aici :

http://englezainteractiv.blogspot.ro/2010/02/cursuri.html#.U71GS0BvTGg

Sau o poti invata din dictionare...Carti s.a dar cred ca nu te intereseaza :))

Eu acum am trecut clasa a VII si stiu engleza 90% perfect.:D Am invatat-o din jocuri si prostii dar...M-a ajutat foarte mult.