Adică până în clasa a VIII-a n-ai făcut programare deloc? Hmm... speram că s-a mai îmbunătățit situația. Și când mă gândesc că în alte școli(ce-i drept, multe în cadrul unui liceu de informatică ca Tudor Vianu din București) se face din clasa a V-a și există și olimpiade.
Sunt 2 feluri pentru a privi informatica: a naibii de grea(o materie criptografică) sau a naibii de ușoară(ca un joc PC). Trebuie să-ți dezvolți un spirit analitic foarte puternic, pe care-l poți obține cel mai lejer din matematică, dar nu neapărat, pentru că sunt mulți ași la matematică și paraleli cu informatica. În programare ești aproape mort fără un spirit analitic. Informatica e singura materie din tot învățământul preuniversitar care te învață să gândești... dacă vrei. La această afirmație nu mă poate contrazice decât cineva care nu are atracție față de așa ceva, spunând că, dimpotrivă, ajungi să gândești ca un robot.
Dacă îţi place logica şi matematica, informatica (aka programarea) e floare la ureche.
Depinde de ce fel de informatica daca alegi programarea o sa iti fie greu la inceput dar o sa te obisnuiesti
La informatica este frumos pentru ca stai foarte mult pe pc insa are si o parte proasta cum ar fi matemtica. Calculatorul nostru e realizat pe o baza de numere deci cam de aici porneste totul, insa daca rezisit cu brio liceului si facultati de informatica crede-ma ca dupa nu o sa iti faci probleme de genu ca nu iti gasesti job ba chair sunt foarte multe companii internationale care sunt in cautare disperata dupa asemena oameni care se pricep la calculatorare progrmare etc. deci poti deduce ca platesc si bine.
Informatica este grea pentru cei care nu o inteleg. daca ai inclinatie spre materiile reale (mate, fizica, chimie, dar in special matematica)nu ai sa ai probleme.
Sjhxjcks întreabă: