| adddaa a întrebat:

In ultima vreme am inceput sa ma confrunt cu tot felul de probleme, sau lucruri de genul asta. Sa incep... sunt in clasa a9a, la mate-info intensiv eng, desi n-ar fi trebuit, vroiam la stiintele naturii, dar parintii, bla, bla, bla. Imi place extrem de mult chimia, si biologia. La inceput totul a fost frumos, prieteni, un grup mare si unit, etc etc. Insa de la o perioada doua fete din acel grup tot se iau de mine pentru ca imi place chimia si ca merg la olimpiada. Tot timpul imi spun lucruri de genul: esti proasta! la ce-ti trebuie porcaria aia? N-ai ce face? Chimia e o prostie! Odata una a vrut sa-mi puna piedica, dar n-am cazut si imi face: vezi? cu ce te ajuta chimia? si chestii de astea. Nu am ripostat niciodata, tot timpul intorceam spatele. Una m-a facut proasta in gura mare in fata liceului. N-am ripostat. Joi una din ele imi cere tema la chimie. Atunci mi-am amintit tot, spunandu-i: Proasta are altceva de facut. Si i-am intors spatele. Una din ele in continuare ma trateaza cu sictir, de parca as fi ultimul om (nu i-am vorbit niciodata urat, ba chiar ii eram o prietena buna, pana s-a integrat si ea), iar cea care mi-a cerut tema, dintr-odata a inceput sa se poarte ca si cum nimic nu s-a intamplat. Ce sa fac? Desi nu le dau importanta, tot ma doare. As vrea sa ma lase in pace, si ma intreb de ce, fiindu-mi prietene apropiate amandoua, ma indeparteaza si se poarta asa urat? M-au exclus. Am ramas doar cu o singura fata prietena, care le-a lasat balta pentru mine. Nu stiu ce sa ma mai fac... Imi puteti da un sfat? multumesc! :*

7 răspunsuri:
| emy a răspuns:

In primul rand, daca poti(daca nu poti, roaga-te Domnului sa poti), roaga-te ca ele sa se schimbe, sa se vindece de frustrari(caci asta e problema lor, cred eu; sunt frustrate si putin invidioase pe tine, fiindca esti olimpica la chimie-ceea ce nu poate oricine). Apoi, cand sti mai linistita si cand sunt si ele mai linistite, abordeaza-le si roaga-le sa-ti spuna de ce se comporta in felul asta. Spune-le ca tie iti place chimia si ca oamenii sunt diferiti, au gusturi diferite, gandesc diferit, simt diferit. Iar daca-Doamne fereste, nu inteleg, atunci ignora-le! O sa vezi ca, la un momentdat, se vor satura si-ti vor da pace.
In ceea ce priveste fata care le-a lasat balta pe celelalte pentru tine: acest fapt dovedeste ca este un om bun si un prieten adevarat. Multumeste-I Domnului ca o ai pe ea(rar intalneste un om de genul acela) si multumeste-te cu prieteni putini, dar adevarati. Si daca ai doar un prieten si acela e bun, conteaza; sunt oameni care nu au pe nimeni, si ajung de-si iau viata din cauza asta. Asa ca: SLAVA DOMNULUI CA O AI PE EA! Pretuieste-o, caci merita!

| adddaa explică (pentru emy):

Sunt constienta ca nu multi oameni ar fi facut pentru altcineva ce a facut fata aceea. Ma simt intr-adevar norocoasa ca am sansa de a avea o asemenea prietena. Ea este sprijinul meu, daca nu ar fi ea, nu as avea pe nimeni...

| emy a răspuns (pentru adddaa):

Vezi? De aceea iti spun: multumeste-iI Domnului ca ti-a dat-o si pretuieste-o!

| freakazoid a răspuns:

Doamne ce copilarismne idioate, oricum inteleg de ce este o problema pentru tine. Exista 2 situatii:
a). poate esti nesuferita si nu iti dai seama (adica vb tot timpul numai despre asta, le barai la cap, renunti la activitatile voastre ca trebuie sa inveti etc.)
b). colegele tale sunt niste idioate, care trebuie sa faca misto de cineva ca sa aiba un motiv de ras. Au impresia ca le da un aer de superioritate.

In orice caz, eu unul mi-as face alti prieteni, care nu judeca totul asa de dur o situatie anume. A da, si daca genul ala de om care sta toata ziua cu nasul in carte sa ajunga la nationala, ia si tu pauze, mai iesi pe afara, in viata trebuie sa te si distrezi.

| adddaa explică (pentru freakazoid):

Nu am vorbit absolut deloc de obiect cu ele, nu le-am zis sa invete sau ceva de genul. Ma comportam ca si cum nu se intampla nimic. De asta ma intrebam de ce...

| bogdan1004 a răspuns:

Ce tampenielaughingstiu cum te simti mie mi s-a intamplat la ora de sport...se jucau meciuri importante pe judetul arad.Eram arbitru central si pe la jumatatea meciului un jucator din echipa scolii unde sunt eu vine si ma injura(i-am dat cartonas galben) vine peste 10 min si zice du-te- *****-matii ma intorc si ii intorc un pumn de pica(chem primul ajutor de pe tusa) si se revolta antrenorul nostru(profu de sport)laughing sa ma dea afara dar nu prea a pututlaughing stiu prin ce treci taci din gura o perioada si fale intr-o zi felul adica cand iti mai spun ceva jignitor lovestele

| AnyAnA99 a răspuns:

Eu zic sa te muti la Stiintele naturiiwinkingasa scapi si de acele fete (sa stii ca ele sunt invidioase pe tine ca nu stiu chimie, de aia fac asa) si in plus daca te muti acolo o sa-ti placa mai mult. Funda?