Gaseste-ti un spatiu in care te simiti tu cel mai bine si linistita. Apoi te asezi confortabil, iti golesti mintea de toate lucrurile din jur si te concentrezi pe caiet si pe cubinte. Daca ai o lectie cu date, memoreaza datele si principalul a ceea ce s-a intamplat, apoi dezvolti si tu putin.
Eu asa fac.
Sper ca te-am ajutat.
Ei bine este buna si ideea lui MYbloodyRomance.Eu mai fac si asa:citesc de cateva ori un alineat, pana imi intra putin in cap iar apoi imi iau o foaie si scriu ce am retinut :dSi asa imi intra in cap.Acum depinde de tine ca eu am memorie vizuala Succes si sa iei not mare :*
Reteta pentru invatat:citesti de 3 ori-prima data sa vezi despre ce e vb., a 2-a oara sa intelegi, a 3-a oara sa retii ce-ai citit; atentie maxima la fiecare faza...nu treci la faza urmatoare pana nu ai indeplinit faza precedenta...la istorie fa-ti in cap o clasificare cronlogica a evenimentelor, macar pe secole
Ia fiecare fraza in parte si vezi ce vrea sa insemne dupa scrii de 2 ori lectia pe o foaie, dupa citesti toata lectia de 10 ori faci o pauza si dupa cam de 1 ora si o mai citesti o data. La mine merge de fiecare data. Spor la invatat
Si pe mine ma asculta maine la istorie x(.Eu iti spun o varianta pe care o folosea unchiul meu cand era la facultate))))). Spunea odata lectia si se inregistra pe telefon. Dupa aceea asculta inregistrarea Nu stiu daca merge prea bine dar...merita incercata
Ia o foaie si incearca un pic sa mai scurtezi din ea iei mai mult ce este mai important. apoi o citesti seara de cateva ori (5ori cam asa)dimineata cand te trezesti mai citeste-o de 5 ori.iar cand o citesti incearca sa fi atenta la ceea ce citesti si nu te gandi in alta parte.bafta la o nota mare!:*
Incearca sa te concentrezi si sa asociezi cuvintele cu un filmulet in mintea ta