anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hey TPU.

Probabil ati vazut si voi ca circula pe internet un videoclip cu o fata care este batuta, scuipata si umilita de alti 4 copiii. Cand am vazut, m-am gandit cat de oribil m-as simti daca acea fata ar fi fiica mea...
Si incep sa ma gandesc serios ca atunci cand voi avea eu un copil, sa il inscriu la o scoala online permanenta. Ma doare fix in c** daca s-o face carte sau nu, daca o sa invete sau nu ceva, putin imi pasa. Important este sa fie in siguranta. Mai ales ca nu se iau masuri deloc. Nimeni nu face nimic, profesorii abia daca scad un punct la purtare, de multe ori nu fac decat sa tina morala 5 minute agresorilor si atat. Politia abia daca da o amenda prapadita...

De ce sunt atatea persoane asa nelinistite ca nu incepe scoala? Unde e graba? Ce e asa urgent?

1. Corona inca nu a disparut, iar noi in loc sa fim cat mai safe, ne miram cum sa aducem bietii copii mai repede la scoala, sa ii punem in pericol. De aia nu dormim noi noaptea, ca nu fac copiii scoala "in banca". Ce nenorocire, wow.
2. Si cu si fara existenta acestui virus, scolile sunt oricum un loc periculos, unde elevii sunt agresati fizic si verbal de colegi si de profesori.

Scoala trebuie sa ramana online pentru totdeauna, e mai safe asa. Nu ca am dreptate? happy

Răspuns Câştigător
| Furnicuta000 a răspuns:

De parca ii ajuta cu ceva ca sunt prezenti zilnic la scoala. Nici eu nu vedeam de ce sa stau o ora sa imi dicteze profesorul o pagina despre clima Romaniei de ex cand puteam sa intru pe net si sa invat singura, ba chiar sa invat mai multe. Cum spunea si Selly, scoala a ramas cu foarte multi ani in urma. Practic din clasa a 5 a pana in clasa a 8 a totul se rezuma la examenul ala, "invatati ca aveti examen". Apoi din clasa a 9 a pana in clasa a 12 a totul se rezuma la bac. Scoala te pregateste pentru examenele alea 2 nu pentru viata. Copiii trebuie sa stea 6-7 ore la scoala unde li se vorbeste despre lucruri care nu ar trebui sa ocupe 6-7 ore, apoi sunt prea obositi ca sa mai invete pe cont propriu ceea ce ar trebui sa invete pentru viata.
Scoala din Romania e o mare minciuna. Nu stiu cum functioneza scoala online ca eu nu mai sunt eleva dar banuiesc ca sunt mai putine ore. Macar asa elevii ar avea timp si sa invete singuri foarte multe lucruri care nu se dau la scoala, nu ar mai fi obositi, nu ar mai pierde vremea pe drum.
Si ai dreptate, foarte multi copii sunt agresati de colegii lor (unii chiar de catre profesori) si nimeni nu face nimi, si eu am patit cand eram in scoala generala. As fi preferat sa nu merg zi de zi la scoala pentru ca eram ingrozita. Eu sunt si o persoana introvertita. Probabil extrovertitii abia asteapta sa inceapa scoala pentru atmosfera, pentru a socializa. Nu e ok sa nu mai socializam deloc.

33 răspunsuri:
| WonderGirl7 a răspuns (pentru anonim_4396):

Na fiecare cu ce poate. ce sa zic

| Jade20 a răspuns:

Corect. Sunt foarte de acord cu homeschooling-ul.
Din pacate asa ceva este la o distanta de inca cateva decade. Tehnologia a avansat, dar mentalitatea omului nu. Plus inca mai sunt destui fara un pc acasa sau conexiune permanenta la internet, iar pentru aia nu ar face nimeni nimic.

| ALEXXXL19 a răspuns:

Aveam 17 ani eram intra 10 incepusem bine invatam binisor media a fost de 8 cand am terminat si de ce m-am lasat bulding se spune parca se lua baieti mai mari de mine si ca sa nu mai sufar m-am lasat de ea si uite ca am ajuns binisor chiar daca visu de a fi it mi-a fost ruinat din cauza frici de atunci dar mergem inainte sunt multi copiii care sufera in tacere si n-ai ce face ca asa ceva nu e invatat in scoli asa ca de ce sa mai faci o scoala care e doar pierdere de vara de la un moment dat