| tesss a întrebat:

HEY TPU! Scuzati categoria dar e cea mai accesata si vreau repede un raspuns.As vrea sa ma duc la liceu Dinu Lipatti sectiunea actorie.Am auzit ca trebuie sa dau o proba cam ce ar constata acea proba. Funda! O zi placuta tuturor!big grinbig grinbig grin

Răspuns Câştigător
| Scarlettt a răspuns:

Habar n-am dar iti spun din auzite. Oricum sfatul meu e sa te duci la un liceu bun si normal. Pentru ca la astea de arta nu se face carte. Oricum nu conteaza liceul facut ca dupa poti sa mergi la facultatea de arte muzica sau actorie.

Cred ca probele consta intr-un interviu si intr-un secnariu( la actorie ).Te va pune sa reciti ceva cu intonaie, emotie. La anul'' sa fii pe faza ca prin mai se dau probele, pana atunci mai intreaba pe la scoala.

P.S: si mie imi place actoiria, si eu vreau sa merg la oo facultate cu profilul asta. Bafta!

4 răspunsuri:
| Leocerba a răspuns:

Chiar mai multe probe.
Trebuie sa ai un mic repertoriu(poezie, povestire si monolog teatru) chiar daca oficial nu ti se va cere tot, cei din comisie iti pun astfel de intrebari legate de poezie si teatru si e bine sa ai deja preferintele tale, autorii tai, un inceput de cultura de specialitate, ca sa poti impartasi cu dezinvoltura preferintele tale.
O alta proba tine de latura muzicala, trebuie sa recunosti notele muzicale pe un portativ, eventual sa stii sa canti( ar fi minunat sa te pricepi sa canti la un instrument muzical).
Proba aceea de spontaneitate e un fel de joc si tu nu trebuie sa faci decat sa lasi emotiile la o parte si sa dovedesti ca-ti place sa te joci. Ea se bazeaza pe imaginatia ta si pe felul in care te misti.Nu fușeri, nu fa pe balerina, fii naturala. Proba e usoara: de pilda, ti se da o umbrela si trebuie sa improvizezi o scurta poveste cu ea, sau ti se cere sa dai umbrelei cat mai multe intrebuintari, transformand-o in orice altceva. sau o cutie. O palarie. O carte. Parerea mea este ca, decat sa incerci sa epatezi si sa scoti imposibilul in circa 5 minute cat poate dura proba, mai bine te concentrezi sa-ti relaxezi corpul si compui scene firesti, pe care sa le poti stapani, ca sa te simti in largul tau.
Cat despre dorinta de a merge la acest liceu de specialitate, trebuie sa stii exact daca vrei, liceul te poate ajuta mult pentru ca faci dictie, regie, euritmie, managmentul spectacolului, arta spectacolului, multa miscare, ai acces la spectacole si te pregatesti foarte bine pentru Universitatea teatrala. Dar nu prea faci alte materii si daca te razgandesti pe parcurs, ai de lucru cu recuperatul anumitor materii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mult succes sa ai.Nu stiu ce anume se mai cere acum dar am sa iti spun ceva de pe vremea cind eu am dat la fostul IATC.Probe practice.I se spune unei fete imbracate in "mini", de catre Dem Radulescubig grinomnisoara, esti singura in camera, ti s-a ars becul de iluminat, te rog sa imiti inlocuirea lui. Fata cind s-a urcat pe scaun si a intins miinile in sus, i s-a ridicat fustita si imediat a inceput sa traga de ea.Bineinteles ca a picat proba.Cind esti singura in camera, poti sa fii goala pusca, nu are cine sa te vada.Asa ca ai grija la aceste capcane.Actoria este frumoasa.Mult noroc.

| Scarlettt a răspuns:

Probele s-au dat deja.

De acum la anul.

| tesss explică (pentru Scarlettt):

Eu sunt a 7a vreau sa stiu in ce consta probele

| Scarlettt a răspuns (pentru tesss):

Habar n-am dar iti spun din auzite. Oricum sfatul meu e sa te duci la un liceu bun si normal. Pentru ca la astea de arta nu se face carte. Oricum nu conteaza liceul facut ca dupa poti sa mergi la facultatea de arte muzica sau actorie.

Cred ca probele consta intr-un interviu si intr-un secnariu( la actorie ).Te va pune sa reciti ceva cu intonaie, emotie. La anul'' sa fii pe faza ca prin mai se dau probele, pana atunci mai intreaba pe la scoala.

P.S: si mie imi place actoiria, si eu vreau sa merg la oo facultate cu profilul asta. Bafta!