Faza cu ce o sa pice nu ai de unde sa stii, pentru ca nu se aleg dupa un anumit criteriu, ci efectiv se fac mai multe subiecte cu fiecare opera sau specie si se trage la sorti, iar cei care cumva ghicesc e doar din pura coincidenta, asta e parerea mea.
Areti ca o figura geometrica e un patrat, demonstrand ca are toate laturile congruente, adica egale (AB cu CD si DB cu AC) si sa fie paralele doua cate doua avand toate unghiurile drepte (de 90°).
Nu te baza pe diferențele sau asemănările presupuse legate de subiectul celor de la olimpici și cel pe care-l veți primi voi.
Unii spun că se va da asemănător, alții spun că se va da lucruri opuse pentru a nu se inspira (să nu fi primit un așa-zis avantaj).
Ideea e să fii bazat, să ai cunoștințe din tot ce se cere. La limba și literatura română este mai simplu... poți dezvolta, nu e la fel de concret ca la matematică. Așadar... dacă ai habar despre ce presupune opera respectivă ai posibilitatea să dezvolți.
Mult succes!
Dacă înveți definițiile și proprietățile figurilor geometrice atunci vei ști și să demonstrezi ce sunt.
Spre exemplu, să luăm paralelogramul. Paralelogramul este patrulaterul convex cu laturile paralele două câte două. Ca să demonstrezi că un patrulater e paralelogram, trebuie doar să arăți că are două laturi paralele. Sau, o proprietate a paralelogramului este că laturile opuse sunt congruente. Deci, din nou, ca să demonstrezi că un patrulater e paralelogram, arăți că laturile sale opuse sunt congruente.